Web Analytics
scris miercuri, 10.06.2015

Constantin Baţagoi: „În viaţă, ca şi în tenis, vine momentul când partida s-a sfârşit pentru jucător”

# Interviu emoţionant cu fostul şef al ITM Argeş # Deși a ieșit la pensie din sistemul public, Constantin Bațagoi va lucra în continuare în sistemul privat

Constantin Baţagoi: „În viaţă,  ca şi în tenis, vine momentul când partida s-a sfârşit pentru jucător”

La sfârșitul lunii mai, printr-un comunicat de presă, ITM Argeș anunța numirea în funcția de inspector șef a lui Cristian Soare, acesta înlocuindu-l pe Constantin Bațagoi, cel care, după ce a condus în diferite perioade instituția în care lucra din 1990, a ieșit la pensie. Ce planuri are în continuare omul care și-a pus amprenta, timp de 25 de ani, pe evoluția ITM, ca instituție, ce crede el despre oamenii care au condus județul, dar și despre colegii săi, aflați într-un interviu emoționat pe care vi-l propunem mai jos.

# Vine un moment în viața fiecăruia în care se pune punct unor ani de activitate. Este un moment de răscruce și vreau să vă întreb ce planuri aveți în continuare?
– La 22 mai 2015, potrivit legii, am încetat de drept activitatea îndeplinind cumulativ condițiile de pensionare pentru limită de vârstă și muncă, respectiv 65 de ani vârstă și 45 de ani de activitate. Cu aceeași dată sunt angajat cu contract de muncă pe durată nedeterminată în funcția de expert legislația muncii la o unitate prestigioasă de construcții civile și industriale, unde am fost atras de respectul pe care îl am față de managerul unității, familia și întreaga echipă, datorat în primul rând de modul exemplar în care a înțeles să-și organizeze munca, pe baze legale, dând dovadă de insistență și perseverență în acest sens. Este una dintre puținele firme în care domnește armonia și respectul față de salariați, dar și invers. Vreau să mai spun că, la orice oră, voi sta oricui la dispoziție, oferindu-mi toate cunoștințele dobândite în toți acești ani. Sunt, în plus, absolvent al Facultății de Drept, al unor cursuri postuniversitare  și al unui doctorat în științe inginerești. Într-un cuvânt, pot fi în continuare folositor societății. În timpul liber voi sta la țară, alături de soția mea, profesor pensionar, încercând să nu fim doar „două jucării stricate”. Voi lectura presa locală și județeană…Îmi găsesc eu cu ce să îmi umplu timpul.
# Ce lecție a învățat fostul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, după o muncă de 45 de ani?
– Interesantă întrebare. În cei 45 de ani de activitate, din care 25 la ITM Argeș și 20 în administrație, am învățat că toate calitățile unui om nu înseamnă nimic…. fără recunoștință. Sunt recunoscător cât voi trăi echipei în care și cu care am lucrat, atât ca și coleg, dar și în calitate de conducător. Îi adaug aici și pe colaboratorii din presă, din sindicate și din patronate.
# Ce era ITM Argeș la începutul anilor ’90 ?
– O instituție în care am pus cărămida, dacă mă pot exprima așa. Este instituția în care am lucrat încă de la înființarea ei, în 1990 și din care a trebuit să-mi încetez, de drept, activitatea. Pot să afirm, fără tăgadă, că este una dintre instituțiile de elită ale județului, cu un prestigiu câștigat prin muncă și în care s-au încadrat oameni excepționali. Nu întâmplător, trei dintre colegii mei, Cristian Soare, Ciprian Berevoianu și Mihai Oprescu, au ajuns prefecți ai județului Argeș. M-a bucurat în primul rând faptul că fiecare dintre ei s-a preocupat de fosta instituție unde a fost director și i-a acordat tot sprijinul și din poziția de prefect. Însă nu pot sări peste începuturi, scuzați-mă că devin sentimental. La 1 septembrie 1990, când am început munca în cadrul Direcției de Muncă Argeș, instituția era condusă exemplar de domnul Octavian Iliescu. Iar aici funcționa un compartiment numit „Camera de muncă ”, condus de excelenta juristă Carmen Cruceru, acum Carmen Iliescu. La Camera de Muncă mai lucrau și doi economiști, Nelu Mânzână și Liviu Nicușor Coman, oameni de o deosebită probitate morală și profesională.
# Puteți enumera câteva din realizările ITM Argeș, din 1990 și până acum?
– Obținerea cu sprijinul fostului președinte al Consiliului Județean, domnul Constantin Nicolescu, al inspectorului general de stat Mariana Basuc și al fostului ministru al Muncii, domnul Marian Sârbu, a noului sediu al ITM Argeș. Apoi organizarea, cu sprijinul domnului Cristian Soare, a cursurilor ECDL pentru toți lucrătorii ITM și sprijinirea colegilor în continuarea studiilor superioare și a celor de master ajungându-se ca dintre toți lucrătorii ITM doar arhivarul și șoferii să nu aibă studii superioare. Nu pot, de asemenea, să nu amintesc înființarea, cu ajutorul domnului prefect Mihai Oprescu, a punctelor de lucru ale ITM de la Câmpulung Muscel și Curtea de Argeș, esențiale în  performarea instituției. Mai sunt multe de spus, însă mă opresc aici. În viață, ca și în tenis, vine și momentul când partida s-a terminat …pentru jucător.
Alina Crângeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Blocaje la Kaufland Câmpulung

Nu a trecut un an de când se căuta director pentru Kaufland Câmpulung și s-au ițit provocări diverse. Mai ales că nu a scăzut nici afluența celor...

Câmpulungul fără cap(ete)

Plecarea Elenei Lasconi la războiul contra sistemului a lăsat Câmpulungul pe mâinile acoliților care luni de zile au trebuit să se lupte pe plan...

Surplus de taxiuri la Câmpulung

De peste două decenii se chinuie administrația din Câmpulung să adapteze numărul autorizațiilor taxi atribuite în vederea efectuării acestui tip de...