Web Analytics

Consiliul Local Câmpulung a aruncat cu bani într-o echipă de fotbal

de | 21.12.2017 10:21 | Culise

01 PrimariaCampulungDupă o pauză de un an competiţional, Câmpulungul are din nou reprezentare în domeniul fotbalului, iar acest lucru contează pentru bugetul local. Treizeci şi cinci de mii de lei au fost „donaţi” în acest sfârşit de an Asociaţiei CS Inter Câmpulung, bani care sunt utilizaţi pentru acoperirea cheltuielilor efectuate cu o echipă de fotbal. ACS Inter Câmpulung evoluează în Liga a IV-a, sub patronajul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Argeş. A încheiat turul de campionat pe locul 12, din 16 echipe, cu jumătate de meciuri pierdute şi un golaveraj dezastruos, minus 21. Echipa a intrat în competiţie la momentul când Asociaţia care a înfiinţat-o încă aştepta hotărârea judecătorească de dobândire a personalităţii juridice, iar fondurile disponibile nu au putut asigura finanţarea integrală a cheltuielilor. Potrivit primarului Liviu Ţâroiu, o parte a banilor daţi de la bugetul local va fi folosită pentru acoperirea datoriilor, restul va conta pentru activitatea ulterioară.
Şi în legătură cu acordarea acestui sprijin financiar au apărut suspiciuni. A fost reclamat faptul că nu există asociere între municipalitate şi patronatul echipei, lucru care ar împiedica susţinerea financiară publică. Apoi, alocarea fondurilor s-a făcut fără impunerea unor criterii de performanţă, fapt care, de asemenea, constituie o piedică în efectuarea „donaţiei”.
Consiliul Local Câmpulung a mai sprijinit o echipă de fotbal în anii trecuţi, pe CNDG Muscelul Câmpulung. Sute de mii de lei au fost aruncaţi pe Apa Sâmbetei, în condiţiile în care echipa a dispărut şi nimeni nu a verificat modul în care au fost utilizaţi banii publici.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii