Web Analytics

Consiliul Judeţean Argeş, atras în bătălia pentru funcţii de la Teatrul Davila

de | 8.04.2015 10:58 | Dezvăluiri

# Consilierul județean Nicușor Diaconescu e acuzat că vrea cu orice preț să își impună fiul în postul de director artistic al teatrului
Ultima ședinţă a Consiliului Judeţean a fost un tensionată. Actorul şi regizorul Gabriel Gheorghe a citit un protest din care reieșea că unul dintre consilierii județeni, Nicuşor Diaconescu, i-a ameninţat pe directorul teatrului Davila, Sevastian Tudor şi pe consilierul juridic Araxy Negoşanu, încercând să le impună acestora „încălcarea legii prin neorganizarea concursului pentru postul de director artistic, ocuparea acestui post urmând să se facă ulterior prin numire cu dedicaţie”. Asta în condiţiile în care fiul consilierului judeţean Nicuşor Diaconescu, este vorba de şeful secţiei Estradă, George Diaconescu, ar fi unul din pretendenţii la funcţia de director artistic. Am vrut să vedem dacă scandalul de la şedinţa Consiliului Judeţean a creat animozităţi și în cadrul colectivului de la „Davila”, motiv pentru care am vorbit cu cei doi combatanți, actorul şi regizorul Gabriel Gheorghe, precum și cu instrumentistul George Diaconescu.

„E dincolo de orice închipuire ca un consilier judeţean să ameninţe conducerea unui teatru”

Gabriel Gheorghe: „Ceea ce s-a întâmplat atunci este dincolo de orice închipuire, ca un consilier judeţean să ameninţe conducerea unui teatru. Domnul Nicuşor Diaconescu i-a făcut un mare deserviciu fiului dumnealui. Cred că domnul George Diaconescu nici nu are legătură cu ceea ce a făcut tatăl dânsului pentru că suntem oameni mari şi nu ne mai punem părinţii să ne reprezinte. În concluzie, vreau să arătaţi exact modul în care stau lucrurile. În primul rând, urmează să se dea concurs şi să se înscrie toţi cei care îndeplinesc condiţiile. Concursul se va ţine în termenii stabiliţi de lege şi cu principiile stabilite de lege, nu se poate altfel. În al doilea rând, nu are nimeni absolut nimic cu domnul George Diaconescu. Este un instrumentist foarte bun, iar dacă este competent, să se prezinte la concurs şi să obţină postul, n-are nimeni nimic împotrivă”, ne-a spus actorul şi regizorul Gabriel Gheorghe.

„Am fost înjurat de mamă, cu martori, exact în timpul producției”

George Diaconescu: „Noi am scos legea de la Ministerul Culturii, iar tata a arătat care este legea. Singurul care trebuie evaluat este managerul general, care îşi construieşte apoi echipa. Dacă se va da concurs, cred că mă voi înscrie, pentru că studiile pe care le am şi cei opt ani de experienţă ca şef de secţie la Estradă îmi permit acest lucru. În ceea ce-l priveşte pe domnul Gabriel Gheorghe, acum o săptămână a venit cu nişte proteste, de fapt nişte hârtii scoase de pe Facebook, fără ştampilă, fără semnătură, deci fără aprobarea managerului general, care este singurul îndreptăţit să mă tragă la răspundere. În fine, a venit cu nişte proteste şi le-a împărţit pe la cabine, iar eu i-am şi zis: «Avem avizier unde protestul poate fi văzut de toată lumea. Eu unul sunt neutru la protestul tău, nici pro, nici contra, dar pune-i semnătură şi ştampilă de la manager şi afişează-l!». Vă mai spun ceva, înainte de această şedinţă de la Consiliul Judeţean a fost şi acel protest făcut cu pancarde pe stradă, la care eu nu am participat, pentru că am dorit ca lucrurile să se discute mai întâi în Consiliul de Administraţie al Teatrului şi la Consiliul Judeţean. Dar când vin la mine: «Bă, n-ai participat, eşti…» Mi s-a reproşat, am fost înjurat de mamă, cu martori, exact în timpul producţiei. Aveam spectacol şi nu puteam să-i dau drumul. A trebuit să afirm că voi chema Poliţia, pentru că gardienii noştri nu se bagă, ei sunt prieteni cu noi toţi. Este vorba despre domnii Gabriel Gheorghe, Bogdan Cioabă şi Florin Dumitru. Cei care au făcut acel protest au făcut apoi echipă să dea în mine”.
Ionuţ BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii