Web Analytics

Consecinţele Brexit-ului, temă abordată de preşedintele CMIM Argeş, Leonard Soare, la Budapesta

de | 4.10.2017 18:51 | Actualitate

20 LeoSoareÎn perioada 22-24 septembrie, Asociația Comunitatea Montană Iezer Muscel a participat la Budapesta, Ungaria, la cea de-a treia întâlnire internațională a proiectului „Valorizarea vocii cetățenilor pentru înțelegerea euroscepticismului” din cadrul programului „Europa pentru Cetățeni”. 

Pe parcursul a 3 zile, reprezentanții celor 16 parteneri  – din țările membre EU și din fosta Republica Iugoslavia – au abordat teme ca: „BREXIT. Ce urmează după???” În intervenția sa, președinte CMIM Argeș, Leonard Soare, a făcut referire la consecințele ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană pentru UE dar și pentru România.
 O altă temă abordată a fost „Să depășim euroscepticismul prin Europa pentru Cetățeni”. În acest context, Ana Vorovenci, manager de proiect, a prezentat câteva exemple elocvente de bune practici (în UE și România) care pot duce la diminuarea euroscepticismului în rândul națiunilor europene. Coordonatorul proiectului (Municipalitatea Taormina, Sicilia) și partenerii de proiect au stabilit ca următoarele întâlniri internaționale să fie organizate la Sofia, Bulgaria (octombrie 2017) și București, pe 9 noiembrie 2017.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii