Web Analytics

Confirmare de focar de pseudopestă aviară la Mihăești

de | 27.02.2017 09:06 | Actualitate

pseudopesta aviaraVineri, 24 februarie a.c, a fost convocată ședința Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Argeș, în vederea aprobării Planului de măsuri pentru combaterea focarelor de pseudopestă aviară în două gospodării din comuna Mihăești.

Întrunirea Centrului Local de Combatere a Bolilor Argeș s-a făcut ca urmare a confirmării existenței unor boli specifice păsărilor în cele două gospodării potrivit buletinelor de analiză emise de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București.

În acest context, s-a dispus în sarcina unității locale de sprijin de la nivelul comunei Mihăești, măsura lichidării focarelor prin uciderea imediată a tuturor păsărilor din exploatații și distrugerea acestora, precum și a tuturor materialelor sau deșeurilor (furaje, așternuturi de paie, bălegar) susceptibil a fi contaminate.

De asemenea, au fost luate și alte măsuri pentru a evita răspândirea bolii: curățarea și dezinfectarea clădirilor folosite pentru adăpostirea păsărilor, respectarea unei perioade de vid sanitar până la reintroducerea de păsări în exploatații, depistarea și distrugerea oualelor produse în cele două exploatații, precum și a cărnii de pasăre provenită din acestea.

M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii