Web Analytics

Conferinţă despre misterele cu privire la originea omului

de | 4.04.2019 12:54 | Cultură

Săptămâna trecută, Centrul Europe Direct Argeș, din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, a organizat evenimentul ”Mistere cu privire la originea omului”.
Conferința, adresată argeșenilor, a fost susținută de lector univ. dr. Sebastian Fitzek, de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, și cercetător în cadrul Academiei Române.
Tematica propusă a reunit în sală atât tineri, cât și adulți și seniori interesați de subiectul prezentării. Descoperirile arheologice recente, viziunea darwinistă, evoluționistă, teoriile geologilor J.D. Whitney, Virginia Steen-McIntyre și cea a lui Hapgood despre modificarea geologiei planetei sunt câteva teme discutate, care au pus pe gânduri publicul prezent.
Hărțile antice și arhitectura megalitică a piramidelor arată că o civilizație avansată ar fi existat acum 12.000 de ani (Atlantida), iar dispariția ei coincide cu prezența unui cataclism care a modificat geologia planetei. Astfel, apare posibilitatea ca civilizația noastră să nu fie o singularitate în istoria lineară a pământului, iar evoluția sinusoidală pare o ipoteză plauzibilă, datorită căreia observăm că orice civilizație care a atins un nivel superior ar putea rapid să dispară complet. Acestea sunt, practic, concluziile desprinse în cadrul întâlnirii avute cu cercetătorul Academiei Române.
Materialele puse la dispoziție despre universitatea pe care domnul Sebastian Fitzek, invitatul Centrului Europe Direct Argeș, o reprezintă au fost utile tinerilor care doresc să studieze acolo și să beneficieze, ulterior, de formare prin programele europene destinate studenților.
Ionela Panait

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii