Web Analytics

Conferință de Ziua Copilului, la Consiliul Județean Argeș

de | 29.05.2018 13:57 | Actualitate

20180529 1312301

 

Subiecte de natură medicală vor fi dezbătute vineri, 01 iunie, de la ora 10:00, în cadrul unei conferințe ce va avea loc la Consiliul Județean Argeș.
Pornind de la deviza ,,Un copil educat este un copil sănătos”, în cadrul conferinței va fi adusă în discuție, printre alte subiecte, necesitatea introducerii în curricula școlară a orelor de educație sanitară.
 
„Ideea este de a putea breveta în curricula de învățământ, începând de la clasa 0 până la clasa a 12-a, obligativitatea de a se preda în școli educația pentru sănătate. Copiii trebuie să știe cum să se spele pe mâini, la ce se pot aștepta de la consumul de stupefiante etc. (…) Cred că este de maxim interes și acest aspect. Ne plângem că avem minore care sunt gravide, că igiena lasă de dorit”, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.
 
Multe personalități de seamă vor lua parte la eveniment. Printre invitați se regăsesc și Ec. Sorina Pintea – Ministrul Sănătății și Prof. Univ. Dr. Ing. Valentin Popa – Ministrul Educației Naționale. Sunt invitați, de asemenea, deputați și senatori, reprezentanți ai societății de medicină generală, ai Colegiului Medicilor, manageri de spital din întreg județul Argeș, dar și rectorii celor două universități din Pitești, precum și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii