Web Analytics

Conducerea TeddyCare: „Din anul 2018 am început colaborarea cu medicul primar anestezie și terapie intensivă”

de | 11.02.2020 14:44 | Actualitate

Am primit pe adresa redacției și explicația conducerii clinicii Teddy Care, vizavi de cazul copilului care a făcut șoc cardiorespirator în urma anesteziei în vederea tratamentului stomatologic.

Ca urmare a incidentului petrecut ieri, 10 februarie 2020, în clinica noastră, vă punem la dispozitie pe această cale punctul de vedere oficial al reprezentanților clinicii TeddyCare după analiza situației impreuna cu medicul primar anestezie si terapie intensivă, medicul stomatolog si asistenta care s-au ocupat de acest caz. 

Copilul, în vârstă de 4 ani și 8 luni, a venit prima oară în clinica noastră la o consultație de specialitate pe 18 ianuarie. În urma acesteia, s-a constatat că avea nevoie de obturații cu tratamente de canal și obturații simple.

Deși s-a dovedit necooperant, părinților li s-a recomandat să încerce totuși tratarea clasică, chiar dacă exista posibilitatea ca tratamentele să dureze mai mult și rezultatele să se lase așteptate. Părinții au optat însă pentru analgosedare deoarece știau de existența acestei opțiuni de la fratele mai mare al copilului, căruia i se efectuaseră anterior tratamente dentare sub analgosedare în clinica noastră. Ținem să menționăm că tratamentele stomatologice sub analgosedare sunt recomandate în cazul pacienților foarte anxioși, care nu cooperează cu medicul dentist și a căror stare de sănătate are de suferit din acest motiv. Copilul a ajuns în clinică pe 10 februarie la ora 14.50, a intrat la tratamente la ora 15.15 – 15.25, moment în care l s-a administrat intravenos anestezicul de către medicul nostru colaborator, medic primar anestezie și terapie intensivă, și au inceput tratamentele dentare. După maxim 45 de minute de la începerea intervenției, medicul anestezist specialist a început resuscitarea copilului, după ce atât el, cât și medicul stomatolog și asistenta au observat că starea copilului s-a modificat. Medicul anestezist a constatat ce saturația de oxigen scăzuse, asociat; cu o bradicardie severă, și a început protocolul de resuscitare.Ca măsură suplimentară a fost chemată ambulanța, iar echipajul Smurd a decis transportarea copilului la spital pentru monitorizare și investigații suplimentare.

Mai adăugăm că tratamentele prin analgosedare se desfășoară fără probleme în clinica noastră din anul 2018 de când am început colaborarea cu medicul primar anestezie și terapie intensive. Clinica noastră este autorizată de Ministerul Sănătății pentru realizarea acestui tip de tratamente, iar până în acest moment, la noi s-au realizat peste o sută de tratamente prin analgosedare, de fiecare dată fără incidente. Tehnica este, de altfel, folosită în mod curent și în alte clinici din Pitești și din țară”.

În aceeași notă și medicul anestezist Adrian Dinescu a declarat presei: „Familia pacientului și-a dat acordul pentru această tehnică. Lucrurile au decurs, ca de obicei, în mod normal până la un moment dat. La aproximativ 45 de minute de la începerea intervenției am avut un episod de trahicardie severă asociat cu scăderea saturației oxigenului, care au dus la un stop cardio-respirator imediat, motiv pentrru care am instituit resuscitarea. Pacientul a plecat din clinică stabilizat, către un serviciu de pediatrie de urgență pentru investigații suplimentare”,

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii