Web Analytics

Conducerea ACAROM, mesaj emoționant la un an de la decesul lui Constantin Stroe

de | 18.12.2017 08:19 | Actualitate

stroe1Duminică 17 decembrie s-a împlinit un an de când a încetat din viață Constantin Stroe, omul care a făcut enorm pentru Dacia și pentru industria auto din România. Iar cu acest prilej Consiliul Director al ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România) a transmis un mesaj emoționant. Vi-l prezentăm în cele ce urmează:
”A trecut un an trist de când Domnul Constantin Stroe ne-a părăsit pentru totdeauna. Cu toții păstrăm vie amintirea marelui disparut, lider înăscut, inteligent și determinat, cu o putere de muncă exemplară și totdeauna preocupat de viitorul zecilor de mii de oameni, viitor care depindea de înțelepciunea, energia și de forța personalității sale. Păstrăm însă și amintirea „sefului”, Domnul Stroe: exigent, riguros, excelent psiholog, dar cald și gata să ajute când era nevoie.
Înca de la începuturile Daciei și-a dedicat fără rezerve toată viața profesională uzinei și industriei auto din țară, cărora le-a rămas credincios pentru totdeauna. În 1990 oamenii l-au chemat să conducă Dacia, în fruntea căreia a traversat cu succes furtuna devastatoare a tranziției. A intuit din timp că uzina nu putea să-și continue singură drumul în condițiile date, astfel că a căutat cu inteligență și perseverență cuplarea cu un constructor internațional puternic. Realizarea privatizării cu Renault în 1999 a reprezentat împlinirea visului și capodopera vieții domnului Constantin Stroe. A fost ales să conducă în continuare, pentru încă trei ani, procesul de renaștere a Daciei, așezând-o pe traiectoria de succes internațional pe care evoluează și astăzi.
În anul 1996 a fondat ACAROM, al carui presedinte a ramas pana in ultima zi a vietii. In acesta pozitie a fost cel mai energic si cel mai puternic sustinator al industriei auto atat in tara cat si in exterior.
La un an de la dispariția sa, noi, colegii de la ACAROM, membrii Consiliului Director al asociatiei, alaturi de numerosii nostri colaboratori din tara, aducem tributul nostru de recunostinta Domnului Constantin Stroe pentru tot ce a facut pentru noi. Lumina personalității sale excepționale, ideile și exemplul sau, continua sa ne calauzeasca pe drumul pe care Domnia Sa ne-a condus în timpul vieții.
Îi rămânem pe veci recunoscători”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii