Web Analytics
scris marți, 02.04.2024

Condiția pusă de angajații Poștei Române pentru încheierea grevei

Poștașii își continuă greva, după ore de negocieri între sindicaliști, conducerea companiei și oficiali ai guvernului. Angajaților Poștei care s-au plâns că au salarii mici li s-a propus o mărire de 370 de lei, în două tranșe, de la 1 iulie si 1 septembrie. Greviștii spun însă că vor relua lucrul doar atunci când vor vedea majorările trecute în noul contract colectiv de muncă. Conflictul a ajuns deja și în instanță, iar premierul este de părere că șeful Poștei ar trebui să plece dacă pensiile vor întârzia. 200.000 de pensionari nu și-au primit, luni, banii, susțin sindicaliștii.

Condiția pusă de angajații Poștei Române pentru încheierea grevei

Citește și: Care este cea mai mare despăgubire pentru exproprierile de pe tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Greva declanșată de peste 7.000 de angajați, adică peste un sfert din totalul Poștei, a bulversat și marți activitatea în mai multe oficii din peste 30 de județe. De exemplu, în Cluj-Napoca nu a lucrat nimeni, iar oamenii nu au putut să trimită plicuri și colete, sau să-și încaseze banii.

Potrivit reprezentanților Sindicatului Lucrătorilor Poștali, conducerea Poștei Române a deschis între timp două dosare în instanțe – unul pentru suspendarea grevei și un al doilea pentru constatarea nelegalității ei și daune. Sindicaliștii anunță că se vor apăra.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...