Concursul Național de Folclor „Mioveni” s-a lansat oficial

de | 12.08.2021 15:36 | Cultură, Actualitate

Deschiderea oficială a celei de-a II-a ediții a Festivalului – Concurs Național de Folclor “Mioveni” a avut loc joi, 12  august, de la ora 13.00, la Centrul Cultural, într-o conferință de presă susținută de managerul Centrului Cultural Mioveni,  Alin Călinescu, primarul Ion Georgescu și viceprimarul Ciprian Țurlea, precum și de către reprezentanții juriului: prof. dr. etnomuzicolog Elise Stan, realizator și producător de emisiuni folclorice, Ileana Vieru, realizator de emisiuni folclorice la Radio România, Doina Virginia Işfănoni, istoric şi teoretician de artă, Cătălin Oancea, dansator și maestru coregraf, Paul Alexandru Remeș etnocoreolog și profesor-coregraf.

Potrivit organizatorilor, evenimentul se va desfășura în perioada 12-14 august a.c., în Centrul Civic al orașului Mioveni și va prezenta publicului spectator dansuri și tradiții populare din mai multe zone etnografice ale țării, prezentate de ansambluri neprofesioniste, care au în palmares numeroase premii și participări la competiții naționale și internaționale de profil.

Citește și Începe Festivalul – Concurs Național de Folclor ”Mioveni”

Este vorba de Ansamblul Folcloric “DOR TRANSILVAN”, din județul Cluj, Ansamblul Folcloric “MARAMUREȘUL”, din județul Maramureș, Ansamblul de Cântece și Dansuri “ARMENIȘANA”, din județul Caraș-Severin, Ansamblul de Dansuri Populare Românești “RAPSOZII SIRETULUI”, din județul Iași, Ansamblul Folcloric “FLORILE MUREȘULUI”, din județul Arad, Ansamblul “CODRULEȚUL”, din județul Botoșani, Ansamblul “CRIȘANA”, din județul Bihor și Ansamblul Folcloric “MACII BĂRĂGANULUI”, din județul Călărași.

Celor 8 ansambluri din concurs li se vor alătura, din postura de invitați speciali, Ansamblul Folcloric “Mugurelul” – Cluj Napoca, câștigătorul ediției din 2019 și Ansamblul Folcloric “Plai de Dor” al Centrul Cultural Mioveni, gazdele festivalului.

Iată programul festivalului:

Joi – 12 August

Ora 18.00 – Parada portului popular românesc

Ora 19.00 – Deschiderea Festivalului-Concurs Național

Ora 19.15 –  Prima zi de concurs – dansuri tradiționale și prezentare obiceiuri;

Vineri – 13 August

 Ora 19.00 – A doua zi de concurs – dansuri tradiționale și prezentare obiceiuri;

Sâmbătă – 14 August

Ora 19.00 – Gala de decernare a premiilor;

Ora 20.00 –Spectacol artistic:

Ansamblul Folcloric “Mugurelul” – Cluj Napoca (câștigătorii primei ediții);

 Alecsandra Păunoiu

Ansamblul Folcloric “Plai de Dor”

 Recital OLGUȚA BERBEC.

Evenimentul va fi prezentat de celebra realizatoare și prezentatoare de emisiuni folclorice Iuliana Tudor de la TVR.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii