Web Analytics
scris miercuri, 28.08.2024

Concurs la Boțești, în Argeș: „Cea mai bună țuică de prună”. Ziua comunei, cu de toate

Cei mai bun producători de țuică de prună vor fi desemnați duminică, pe 1 septembrie, în comuna argeșeană Boțești, când este și Ziua comunei.

Concurs la Boțești, în Argeș: „Cea mai bună țuică de prună”. Ziua comunei, cu de toate

Citește și: Ciolacu a vizitat-o pe Intotero la spital. „Are un tonus bun și se va recupera rapid!”

Prin acest concurs, Primăria și Consiliul Local Boțești își propun să promoveze atât produsul final, țuica de prună, cât și zona pomicolă Boțești, situată pe Valea râului Cârcinov, un afluent al Argeșului, după cum ne informează jurnalistul Constantin Pașol.

Tradiționala manifestare, „întărită” cu respectivul concurs de degustare de țuică va avea loc, după ora 14, în centrul acestei renumite comune argeșene, unde se cultivă pomi fructiferi. 

Situată în apropiere de localitatea Voinești (județul Dâmbovița), comuna Boțești mai este numită și „patria fructelor”, pentru bogăția roadelor pomilor, a legumelor românești, precum și a hărniciei localnicilor. 

Tot duminică, de Ziua comunei, localnicii și invitații lor participă la o lansare de carte a fiului localității, col. Ion Pelearcă, la târgul de produse tradiționale, expoziții de legume și fructe, concursuri de oină și șah, precum și la tradiționala întrecere a țuicarilor, „Cea mai bună țuică de Boțești”.

La concurs se pot înscrie producători de țuică și fructe românești din zona Argeșului și Dâmbovița.

Inginerul horticol Gheorghe Voica, fiu al satului și organizator al manifestării, a precizat că acest concurs este organizat conform regulilor Oficiului Național al Viei și Vinului, iar juriul este format numai din specialiști în domeniu.

Concursul se adresează doar producătorilor autohtoni de țuică din fructe românești și este organizat de autoritățile locale cu sprijinul Societății Naționale a Pomicultorilor din România.

Cu ocazia Zilei comunei Boțești are loc și întâlnirea anuală a fiilor satului.

Nu vor lipsi spectacolele folclorice cu artiști consacracți, precum Mitică Tavă, de la „Doina Argeșului” și interpreți zonali, dar și de muzică pentru tineret.

Mitică Tavă

Evenimentul se va încheia seara târziu, mai precizează Constantin Pașol, prezentatorul manifestării de la Boțești.

Constantin Pașol

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Se poate și achiziționa țuică?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...