Web Analytics

Concurs de programare și workshop de aplicații web la UPIT

de | 29.05.2017 17:59 | Actualitate

UPIT 3

Sâmbătă 27 mai a fost o zi deosebită pentru Departamentul Matematică-Informatică din cadrul Universității din Pitești, care a organizat mai multe manifestări științifice apreciate în egală măsură de studenți, elevi, profesori, dar și de părinți.

Studenții au avut parte de workshop de aplicații web, unde au prezentat ultimele creații din domeniu și s-au întrecut la concursul de programare web, în realizarea de aplicații pe o temă specificată.

Președintele juriului, prof. univ. dr. Tudor Bălănescu a apreciat în mod deosebit această ediție pentru numărul mare de participanți și calitatea aplicațiilor prezentate. La această ediție au participat peste 60 de studenții, dintre care peste 30 au avut lucrări la workshop-ul de aplicații web.

Caștigătorii concursului de programare web sunt: Oprea Marius (Informatică anul 3) – premiul I, Saru Cornel (Informatică anul 3) – premiul II și Marin George (Calculatoare anul 4) – premiul III.

La workshopul de WEB, premiile s-au împărțit astfel: Mușat (Nuică) Diana (Informatică anul 3) – premiul I, Mărășoiu Iulia (Informatică anul 3) – premiul II, Brumușescu Diana (master Informatică anul 2) – premiul III și Premiul special în memoria distinsei doamne Luminița Doina State – Cloșcă Cosmina (Informatică anul 3).Conducerea RoWeb, partener al evenimentului, s-a arătat încântată de interesul studenților și calitatea lucrărilor prezentate.

1

Pe lângă secțiunea dedicată studenților, a existat și o secțiune dedicată elevilor, unde cei mai mici programatori s-au întrecut la programare clasică (limbajele C++/C) și programarea roboților Lego Mindstorms EV3.

Concurenții (de la licee și școli din județul Argeș și Olt) au avut de rezolvat o serie de subiecte a căror dificultate a departajat concurenții. Caștigătorii concursului de programare clasică la fiecare secțiune sunt:
1. Secțiunea A – Clasa a IX-a: VADASTREANU ROBERT de la Șc. Gim. „E. Ionescu” – premiul I, CONESCHI VLAD de la Șc. Gim. „E. Ionescu” – premiul II, STANCIU CIPRIAN de la C. N. „R. Greceanu” – premiul III;
2.  Secțiunea B – Clasa a X-a: STAICU ALEXANDRU de la C. N. „I. Minulescu” – premiul I, MINCU DANIEL de la C.N. “Al. Odobescu” – premiul II, POPESCU RAZVAN de la C.N. “Al. Odobescu” – premiul III;
3.  Secțiunea B – Clasele a XI-a și a XII-a: POPESCU ION ALEXANDRU de la C. N. „R. Greceanu” – premiul I, DUMITRU CORNELIU VLAD de la C.N. “Ion C. Brătianu” – premiul II, CENŢIU M. EMIL VASILIAN de la C.N. “Ion C. Brătianu” – premiul III;

4. Secțiunea R – Programarea Roboților Lego Mindstorm EV3: BELEGAN C. D. DAVID & NICOLA ALEX de la Colegiul National Ion C. Bratianu – premiul I, CONSESCHI VLAD & VĂDĂSTREANU ROBERT &  CONSTANTINESCU GABRIEL de la Șc. Gim “E. Ionescu” – premiul II, POPESCU ION ALEXANDRU & STANCIU CIPRIAN de la C. N. “Radu Greceanu” – premiul III.

2

„Am apreciat buna pregătire a elevilor și a studenților participanți, proba de robotică fiind considerată o surpriză plăcută, datorită numărului mare de participanți de la 10 la 18 ani”, a precizat conferențiar universitar dr. Doru Anastasiu Popescu, președintele manifestării.

„Astfel de evenimente trebuie să devină permanente pentru ca elevii și studenții să aibă un loc comun unde să-și arate calitățile și să-și prezinte procupările. Legătura dintre Universitatea din Pitești și Unitățile Școlare din Argeș și județele limitrofe trebuie să se dezvolte în interesul învățământului local. Apreciem implicarea RoWEB Pitești și Velox Logistics în susținerea evenimentelor desfășurate”, a declarat conferențiar universitar dr. Doru Constantin, directorul Departamentului Matematică-Informatică.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii