Web Analytics

Concurs cu emoţii şi recitaluri extraordinare la Festivalul „ZAVAIDOC” 2019

de | 28.11.2019 14:06 | Cultură

Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche “ZAVAIDOC”, ajuns la cea de-a XIV-a ediție, desfășurat sâmbătă, 23 noiembrie, la sediul Filarmonicii Pitești, a avut parte de o sală plină și de spectatori entuziaști. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, a debutat cu un concurs de interpretare, la care au fost admiși, după preselecție, 6 concurenți. Aceștia au susținut, potrivit regulamentului, două probe de aptitudini muzicale: o piesă de muzică lăutărească din repertoriul lui Zavaidoc, fără acompaniament, și o piesă de muzică lăutărească veche, cu acompaniament. Au urmat recitaluri, susținute de Ansamblul Folcloric de Copii “Zavaidoc”, Grupul Vocal “Zavaidoc” și Paul Gheorghe.

O piteșteancă a luat Premiul I

Juriul, format din Adrian Grigoraș (președinte), dirijorul Orchestrei de Muzică Populară Radio, Teodora Anca Negoescu, redactor muzical la Radio România, și Georgeta Chițoran-Orășanu, profesor de canto popular la Liceul de Arte “Dinu Lipatti” din Pitești, i-a desemnat pe câștigători: Premiul I – Cristiana Pascu, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Pitești, absolventă a Liceului de Arte “Dinu Lipatti”, absolventă a Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității Pitești, studentă în anul I la master la aceeași facultate; Premiul al II-lea – Anamaria Trandafir, în vârstă de 20 de ani, din comuna Bascov, județul Argeș, absolventă a Liceului de Arte “Dinu Lipatti” din Pitești, absolventă a Școlii Populare de Arte din Pitești, Secția Canto Popular, în prezent studentă în anul II la Facultatea de Pedagogie Muzicală a Universității Pitești și solist vocal al Ansamblului Folcloric “Doina Bascovului”; Premiul al III-lea – Andrada Cîrciumaru, în vârstă de 18 ani, din comuna Mărăcineni, județul Argeș, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Arte “Dinu Lipatti” din Pitești, cursantă a Școlii Populare de Arte din Pitești, Secția Canto Popular – perfecționare; Mențiune – Alin Luțu, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Pitești, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității “Titu Maiorescu” București, de profesie agent de poliție în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.
După festivitatea de premiere a avut loc un recital de excepție, susținut de cuplul Ana Maria și Marian Mexicanu. Îndrăgitul Ionel Tudorache a încheiat cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche “ZAVAIDOC”, fiind aplaudat minute în șir pentru prestația sa. Acompaniamentul a fost asigurat de Taraful “Marin Alexandru”, iar prezentatori au fost realizatoarea TV Adina Roșca și interpretul Cătălin Doinaș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii