Web Analytics
scris luni, 14.10.2024

Concert Phoenix în memoria lui Nicu Covaci, la Filarmonica Pitești

Concert Phoenix în memoria lui Nicu Covaci, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 17 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, al doilea concert eveniment al stagiunii.

Dacă săptămâna trecută orchestra simfonică a instituției a cântat alături de Bere Gratis, de data aceasta se alătură orchestrei nemuritoarea trupă Phoenix. Concertul eveniment rock simfonic, dirijat de Tiberiu Dragoș Oprea, se va desfășura în memoria celui care a înființat și a dus mai departe legenda Phoenix, Nicu Covaci.

În program: „Anotimpul”, „Apocalipsa”, „Baba Novak”, „Fată verde”, „Jocul”, „Mica țiganiadă”, „Mugur de fluier”, „Numai una”, „Nunta”, „Soare”, „Strunga”, „URSS”, „Vremuri”.

Citește și Din nou spectacol la „Toamna piteșteană”. Revin Tavi Colen și Emma de la Radio Zu

Înființată, în 1961, la Timișoara, de Nicu Covaci, trupa Phoenix a cunoscut de-a lungul anilor schimbări semnificative de componență. Cu toate acestea, Phoenix s-a impus în conștiința publicului prin piesele compuse și prin mesajele pe care aceste le transmiteau. Dintre albumele care s-au bucurat de succes amintim: „Cei ce ne-au dat nume”, „Mugur de fluier”, „Cantofabule”, „Vremuri”, „În umbra marelui urs”, „Baba Novak”. Povestea Phoenix a fost transpusă în filme de regizorii Doru Ionescu („Integrala Phoenix”), Cristian Radu Nema („Phoenix.Povestea”) și Cornel Mihalache („Phoenix.Har/Jar”). Ea merge mai departe împlinind visul lui Nicu Covaci: muzica trupei fie cunoscută și de noile generații și să devină nemuritoare.

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, și dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța. Timp de nouă ani a fost colaborator al Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian București, unde a susținut premiere, spectacole țo concerte de gală. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Botoșani, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 120 de lei și 100 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii și studenții beneficiază de reducerile aferente de 75%. Abonamentele nu sunt valabile.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...