Web Analytics

Concert de harpă la Filarmonica Piteşti

de | 13.02.2017 10:07 | Cultură

filarmonica opreaFilarmonica Piteşti organizează joi, 16 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic pentru harpă şi cu muzică de balet.
Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea revine, ca solistă, harpista Miruna Vidican. În program: Claude Debussy – Dans sacru şi dans profan pentru harpă şi orchestră de coarde, Marcel Tournier – Feeria, Léo Delibes – Baletul Coppélia şi Baletul Sylvia, Charles Gounod – Balet din din opera Faust şi Jules Massenet – Suita de balet Cidul.

Tiberiu Oprea, dirijor permanent al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master.

De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia), Ladislau Csendes.

De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov, Claudia Măru-Hanghiuc ş.a.

Miruna Vidican a început studiul muzicii de la opt ani, când a cântat în Corul Radiodifuziunii Române. Trei ani mai târziu începe studiul harpei la Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti.

Profesoară de harpă la liceul la care a fost elevă, Miruna Vidican a absolvit UNMB Bucureşti. Fostă angajată a Filarmonicii Piteşti, Miruna Vidican este laureată a mai multor concursuri de specialitate, susţinând recitaluri şi concerte în ţară şi în străinătate.

A mai concertat în stagiunile trecute la Filarmonica Piteşti atât în concerte simfonice, cât şi în recitaluri camerale.

M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii