Concedieri în masă cu cuţitele pe masă… Comdata oferă două salarii compensatorii, sindicatul cere douăzeci

de | 24.10.2019 13:24 | Economie, Home

# În timp ce la Pitești se anunță concedieri, în alte puncte de lucru din țară ale Comdata se fac angajări

În notificarea privind intenția de concediere colectivă a celor 271 de salariați ai Comdata Service, angajatorul a invitat salariaţii din Pitești și sindicatul la „consultări în ceea ce privește procesul de restructurare a societății”. Consultarea va avea loc în data de 12 noiembrie, la sediul Comdata Service din Craiova.
„Sindicatul Comdata Service are la dispoziţie un termen de 10 zile calendaristice pentru a face propuneri privind evitarea concedierilor ori în scopul diminuării numărului salariaţilor concediaţi”, anunţa, la începutul săptămânii trecute, angajatorul.
Liderul sindical Tiberiu Pielmuș (fost salariat al companiei, în prezent doar președintelele sindicatului Comdata Service) a considerat încă de la primirea veştii că ar fi vorba doar de o tentativă de distrugere a sindicatului.
La data anunţării intenţiilor de concediere colectivă, în sindicatul Comdata Service mai erau doar 40 din cei peste 200 de membri pe care organizaţia îi avea la constituire. Liderul sindical Tiberiu Pielmuș încearcă să-i readucă în organizație pe cei care, de teama unor repercusiuni sau din alte motive, s-au retras.
„Am încercat să identificăm ce este de făcut. Eu, ca lider de sindicat, le-am propus tuturor celor care nu sunt în sindicat să se înscrie, astfel vor fi protejaţi şi reprezentaţi în acel conflict de muncă (…)”, precizează, pentru Jurnalul de Argeș, Tiberiu Pielmuș.
Conform notificării transmise de angajator salariaților, „persoanele ale căror posturi urmează să fie desființate vor beneficia de o plată compensatorie în echivalentul a două salarii de bază nete avute la data concedierii”. Organizația sindicală e hotărâtă însă să ceară la negocieri o plată compensatorie mult mai mare. „Sindicatul va cere pentru membrii săi 20 de salarii compensatorii, în cazul în care, după consultările cu angajatorul, va rămâne definitivă decizia de concediere colectivă”, precizează Tiberiu Pielmuș.
Potrivit oficialilor Comdata Service, „perioada preconizată în care vor avea loc concedierile este cuprinsă între 16.12.2019 și data la care se va putea emite și ultima decizie de concediere în cazul intervenirii unor cauze de suspendare de drept a contractelor individuale de muncă”.

Comdata face angajări la Constanţa, Galaţi, Tecuci şi Bucureşti

Salariații de la Piteşti nu știu ce să mai creadă despre motivele deciziei care i-a luat pe nepregătite, dat fiind că, în timp ce la Pitești se anunță concedieri, în alte puncte de lucru ale Comdata – Constanţa, Galaţi, Tecuci, București – se fac angajări. „La alte centre se fac angajări şi se caută personal vorbitor de limba italiană! Din asta se vede clar ca e o manevră de distrugere cu orice preț a sindicatului! Nu au niciun fel de alte motive. Situația lor financiară este bună, sunt pe profit”, este de părere liderul sindicatului Comdata.
Amintim că în notificarea amintită angajatorul a precizat că „motivul care determină concedierea preconizată este reprezentat de desfiinţarea punctului de lucru Piteşti şi, implicit, încetarea activităţii acestei unităţi, urmare a deciziei Administratorului Unic (…)”.

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Meteo: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion
Meteo: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 6 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022. Meteorologii au anunţat cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion. Meteorologii au publicat prognoza pentru perioada 6...

Dacia și Viitor Plus – parteneri de mediu la Mioveni
Dacia și Viitor Plus – parteneri de mediu la Mioveni

Din această toamnă, 200 de arbori din speciile mesteacăn, stejar și frasin, 2000 de arbuști ornamentali și 3000 de butași de trandafiri vor înfrumușeța orașul Mioveni, materialul verde fiind plantat în cadrul unui proiect de mediu inițiat de Asociația Viitor Plus...

Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON au fost confirmate în România
Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON au fost confirmate în România

În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din...