Web Analytics

Comunicat PNL Argeș/Achiziția măștilor pentru persoanele defavorizate din Argeș a fost blocată de o firmă abonată la banii Primăriei PSD a Capitalei

de | 3.08.2020 21:37 | Actualitate

PSD se folosește de pandemia cauzată de COVID-19 și prin vocea liderilor județeni a lansat o campanie mincinoasă prin care critică Guvernul Orban că nu a distribuit măști de protecție pentru persoanele defavorizate. În cadrul acestei campanii concertate, inclusiv președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă a declarat, la o emisiune tv, că liberalii nu distribuie aceste produse populației, în vreme ce cadidați ai PSD împart măști în localități și transmit cetățenilor mesajul, voit eronat, că Executivul refuză să ofere măștile pentru protecție.

Pentru corecta informare a opiniei publice, în luna mai, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că în ședința de guvern a fost adoptată o Ordonanță de Urgență privind acordarea gratuită de măști de protecție către 2,3 milioane de persoane din categorii defavorizate. Banii au fost alocați din fondul de rezervă al Guvernului pentru achiziționarea acestor măști,  a fost demarată o procedură de achiziție, fiind declarată câștigătoare o firmă care a oferit un preț de 0,68 de lei/bucată, cu termen de livrare bine stabilit. Însă, conform premierului Ludovic Orban, o firmă abonată la contractele primăriei București, condusă de primar PSD, prin contestații repetate, încearcă să împiedice finalizarea contractului, astfel încât să nu se distribuie măștile. “E vorba de 2.300.000 de români care au venituri mici și care au nevoie de această formă de sprijin din partea Guvernului, pe care noi am hotărât-o în urmă cu două luni. Mie mi se pare o atitudine de boicotare a acestei licitații felul în care au fost formulate contestațiile”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Coroborând aceste informații cu situația din județul nostru, observăm cum șeful PSD Argeș, Ion Mînzînă și alți lideri județeni, într-o acțiune gândită probabil în laboratoarele de manipulare ale PSD lansează informația că Guvernul nu distribuie măștile persoanelor defavorizate. Fals, domnilor! Guvernul a alocat banii, a lansat licitația, dar acoliții dumneavoastră fac orice să o împiedice. Există dovezi publice care atestă faptul că licitația a fost blocată tocmai pentru a pregăti o rampă de atac la adresa Guvernului și a PNL. Este josnică această abordare, să vă folosiți de emoția publică pentru a atrage capital electoral”, a declarat Cătălin Andrei, vicepreședinte PNL.

 

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

 

 

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii