Web Analytics

Comunicat de presă. Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

de | 22.09.2021 15:21 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Comunicat de presă

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Municipiul Pitești implementează proiectul Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public din Pitești, contractul de finanțare cu nr. 2020/516108.

Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”.

Cuantumul grantului aprobat este de 1.055.600 euro, acoperind 85% din costurile totale estimate ale proiectului în valoare de 1.241.939 euro. Contribuția proprie a municipiului la acest proiect este în cuantum de 186.339 euro, reprezentând 15% din valoarea contractului.

Obiectivele generale ale proiectului sunt: creșterea eficienței energetice în iluminatul public, scăderea gazelor cu efect de seră cu efect pozitiv asupra schimbărilor climatice, creșterea calității vieții și a siguranței locuitorilor.

Prin propunerea acestei investiții se urmărește modernizarea și eficientizarea iluminatului public în municipiul Pitești, prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED în vederea respectării reglementărilor în vigoare și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune, cu senzori de prezență și de mișcare.

Investiția vizează modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea a 1143 aparate de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu aparate de iluminat cu LED, precum și instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos.

Date de contact

Primăria Municipiul Pitești

Str. Victoriei, nr. 24, Pitești

Telefon: 0248 / 213994

E-mail: primaria@primariapitesti.ro

https://www.primariapitesti.ro/

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii