Web Analytics
scris marți, 17.10.2023

Comunicat de presă. DOTARE ȘI MODERNIZARE UNITATE ȘCOLARĂ ÎN COMUNA CĂLINEŞTI

18 Octombrie, 2023

Comunicat de presă. DOTARE ȘI MODERNIZARE UNITATE ȘCOLARĂ ÎN COMUNA CĂLINEŞTI

DOTARE ȘI MODERNIZARE UNITATE ȘCOLARĂ

COMUNA CĂLINEȘTI, cod fiscal: 5050611, cu sediul în sat Gorganu, comuna Călinești, str. -, nr. 407, județul Argeș, România, cod poștal: 117195, reprezentată prin Primar GEORGESCU Mihai derulează începând cu luna septembrie proiectul nr. 1513 DOT/2023, cod proiect F-PNRR-Dotări-2023-1275, intitulat ,,Dotare și modernizare unitate școlară” acordată:

  • prin Uniunea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în cadrul apelului ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”
  • prin PNRR/Pilonul VI. Politici pentru noua generație/ Componenta C15: Educație
  • Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și
  • Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 2.125.162,22 lei , din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 1.785.850,61 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 339.311,61 lei, iar valoarea sumelor neeligibile este de 0,00 lei.

Data de începere a proiectului este 17 august 2023 iar data de finalizare a acestuia nu va fi mai târziu de 31 decembrie, 2024, conform Contractului de Finanțare.

Obiectivulgeneral alproiectuluiconstă în combaterea accesului limitat la educație prin crearea unei infrastructuri de calitate prin modernizarea infrastructurii educaționale și dotări aferente corelare cu nevoile prezente și viitoare ale școlii în Comuna Călinești, județul Argeș necesare unității școlare vizate de prezentul proiect: ȘCOALA GIMNAZIALĂ VRĂNEȘTI și a unităților arondate, respectiv ȘCOALA CĂLINEȘTI VALE, ȘCOALA RÂNCĂCIOV și ȘCOALA VALEA CORBULUI, din COMUNA CĂLINEȘTI, JUDEȚUL ARGEȘ – Unitate de învățământ cu personalitate juridică și celor nouă grădinițe arondate, respectiv GRĂDINIȚELE CIOCĂNEȘTI, VĂLENI, RADU NEGRU, UDENI, DRĂGHICEȘTI, VRĂNEȘTI, CĂLINEȘTI, RÂNCACIOV și CÂRSTIENI.

Date de contact beneficiar:

UAT COMUNA CĂLINEȘTI

Primar: GEORGESCU Mihai Telefon: 0248 651 115, e-mail: contact@primaria-calinesti.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită