Comparativ cu “guvernarea” Banzea, Falcă a tăiat stimulentele la jumătate

de | 28.10.2010 19:48 | Dezvaluiri

Dacă în mandatul fostului director general al Finanţelor Publice Argeş, liberalul Gheorghe Banzea, stimulentele atingeau „un maxim istoric” de un miliard de lei pe an, odată cu venirea lui Dorin Falcă în fruntea bucatelor acestea s-au diminuat la jumătate. Deşi tăiate cu 50%, aceste sporuri extrasalariale, adică stimulentele, rămân o sursă importantă de venit pentru salariaţii din finanţe, de vreme ce actualul director general încasează 35.000 de lei pe an. Chiar mai mare decât salariul, care, în multe cazuri, nu se ridică nici la jumătatea sumelor obţinute din stimulente. Vă dezvăluim în continuare cuantumul actual al stimulentelor conform politicii de „ajustare” a guvernului pusă în practică, la Argeş, de noul director portocaliu al Fiscului, Dorin Falcă.
# Dorin Falcă, director executiv Finanţe Publice, încasează lunar stimulente în valoare de 35 de milioane de lei vechi. N-a pierdut mare lucru. Faţă de vechea grilă din mandatul lui Banzea, când lua 40 de milioane de lei vechi lunar, ca şef al Serviciului Executări Silite, a pierdut 5 milioane de lei.
# Marin Ţurlea, director executiv adj., încasează lunar stimulente între 35 – 38 de milioane de lei. Practic, Ţurlea a suferit cea mai severă cădere în „Top 10 Stimulente” pe Argeş. A pierdut 35 milioane lei lunar, adică 50%, pentru că pe vechea grilă lua 70 de milioane de lei vechi.
# Ion Ilinca, director Administraţia Finanţelor Câmpulung, încasează între 36 – 41 milioane lei pe lună. Şi pe el l-a izbit recesiunea, dovadă că i-au scăzut stimulentele, de la 60 milioane, la 41. A avut însă grijă să recupereze diminuarea cu 33% din activităţi fiscale colaterale.
# Andone Mioara, director Administraţia Finanţelor Curtea de Argeş, încasează între 41 – 45 milioane lei pe lună. Avea 60, mai are „doar” 45, dar compensează lipsa prin prietenia cu firmele Arhiepiscopiei. 
# Cătălin Rădulescu, şef birou Administraţie, încasează 40 de milioane lei pe lună. Pe vremea lui Banzea lua 60 de milioane de lei vechi pe lună, acum i-au scăzut stimulentele cu 33%.
# Alin Dincă, şef Administraţie Ştefăneşti, încasează 32 – 34 milioane lei pe lună. N-a pierdut decât un milion de lei vechi faţă de vechea grilă, cât un şpriţ la un restaurant modest.
# Ion Ene, director Administraţia Finanţelor Bascov, încasează 38 de milioane de lei pe lună. De la 60 a picat la 38, deci a pierdut 22 de milioane de lei/lună.
(IONUŢ STANCIU)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed