Web Analytics

Compania japoneză Nidec face noi investiţii

de | 28.11.2019 14:19 | Economie

Firma japoneză Nidec Motor Corporation își continuă planul de investiții la fabrica de la Ștefănești, investind până în prezent peste 60 milioane de euro, atât în clădiri și infrastructură, cât și în echipamente de producție.
Din luna octombrie s-a început relocarea la fabrica de la Ștefănești a unor noi linii de producție și utilaje de ultimă generație din Slovacia și Austria. Prin adăugarea noilor linii de producție, capacitatea totală a fabricii va crește, de la 3 milioane în 2019, la 4 în 2020.
Noile linii vor fi în mare parte automatizate, astfel încât necesarul de personal va fi mult mai scăzut decât în vechile linii de producție.
În anul 2016, când Nidec a achiziționat ANA IMEP, fabrica avea 250 de salariați și producea în jur de 800 mii de motoare anual, iar în prezet numărul angajaților a ajuns la 650, în timp ce producția anuală a crescut la aproximativ 3 milioane de motoare.
La nivel global, Nidec a achiziționat toamna aceasta una dintre cele mai mari companii producătoare de compresoare, Embraco. După această achiziție, Nidec Global Appliance, divizie din care face parte și fabrica de la Ștefănești, cuprinde 11 fabrici, situate în Brazilia, SUA, Mexic, Slovacia, China, Rusia, România și Italia, 6 centre ce cercetare-dezvoltare și 3 puncte de vânzare.
Divizia a ajuns la un număr de 14.000 de angajați în întreaga lume și un volum anual de producție de aproximativ 60 milioane de motoare și compresoare, vândute în 80 de țări.
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii