Web Analytics
scris marți, 27.07.2021

Comisia Europeană invită statele membre să respecte normele UE privind drepturile de autor pe piața unică digitală

Comisia Europeană a solicitat Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Danemarcei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franței, Croației, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Suediei, Sloveniei și Slovaciei să comunice informații cu privire la modul în care dispozițiile cuprinse în Directiva privind drepturile de autor pe piața unică digitală (Directiva (UE) 2019/790) sunt transpuse în legislațiile lor naționale.

Comisia Europeană invită statele membre să respecte normele UE privind drepturile de autor pe piața unică digitală

Citește și: Protecția consumatorilor din UE cere companiei Google să fie mai transparentă

Comisia Europeană a solicitat, de asemenea, Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franței, Croației, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei și Slovaciei să comunice informații cu privire la modul în care Directiva (UE) 2019/789 privind transmisiile online ale programelor de televiziune și radio este transpusă în legislațiile lor naționale.

Întrucât statele membre sus-menționate nu au comunicat măsurile naționale de transpunere sau au făcut-o doar parțial, Comisia a decis ieri, 26 iulie, să inițieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea de scrisori de punere în întârziere.

Citește și: Dan Barna anunţă că toţi delegaţii care vor participa la Congresul USR PLUS trebuie să fie vaccinaţi

Cele două directive sunt menite să modernizeze normele UE privind drepturile de autor și să le permită consumatorilor și creatorilor să profite la maximum de lumea digitală. Acestea consolidează poziția industriilor creative, permit utilizări digitale lărgite în domenii cheie ale societății și facilitează distribuirea de programe de radio și televiziune în întreaga UE. Termenul pentru transpunerea acestor directive în legislația națională a fost 7 iunie 2021.

Aceste state membre au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde la scrisori și pentru a lua măsurile necesare.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Cum să te uiți la sărbători

Perioada sărbătorilor poate fi atât fericită, cât și stresantă, în parte din cauza așteptărilor de a petrece timp cu familia și prietenii, de a...

Din ediția tipărită