Web Analytics
scris joi, 03.10.2024

Comisia Europeană dă în judecată Ungaria pentru legea asupra suveranităţii

Comisia Europeană dă în judecată Ungaria pentru legea asupra suveranităţii

Comisia Europeană a anunţat joi că dă în judecată Ungaria la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a contesta legea de protejare a suveranităţii iniţiată de premierul naţionalist Viktor Orban şi adoptată la sfârşitul anului trecut, transmite AFP, citat de Agerpres.

Această lege, care include şi pedepse cu închisoarea, prevede crearea unui „birou independent de protecţie a suveranităţii” care să investigheze activităţile ce ameninţă suveranitatea naţională a Ungariei, cum ar fi, de exemplu, finanţările externe destinate partidelor politice şi altor organizaţii şi „interferenţele străine” în procesul electoral, relatează Agerpres.

Citește și Secretarul general al ONU, declarat persona non grata în Israel


Bruxellesul consideră că această lege încalcă dreptul european, în timp ce ONG-urile şi criticii lui Orban susţin că ea este îndreptată contra opoziţiei.

Budapesta acuză la rândul ei Bruxellesul şi diferite organizaţii străine, în special americane, că „distribuie miliarde de euro” opoziţiei ungare pentru a influenţa opţiunile alegătorilor, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană a blocat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al Ungariei, prin care această ţară are dreptul la granturi în valoare de 5,8 miliarde de euro din planul european de redresare post-pandemie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...