Comisarul-şef Nicolae Baciu: „Nu am înţeles niciodată de ce a acceptat d-l Tobă Petre să intre în această mocirlă şi mizerie infracţională, generată şi susţinută de chestorul Ion Stoica”

de | 8.10.2015 17:19 | Dezvăluiri

Comisarul-șef Nicolae Baciu, un cunoscut apărător al drepturilor polițiștilor argeșeni, el însuși polițist și fost șef al Serviciului de Arme și Explozivi din IPJ Argeș, lovește din nou. În urmă cu două luni, acesta i-a trimis o scrisoare explozivă ministrului Gabriel Oprea. Și cum nici până acum nu a primit vreun răspuns, termenul legal de răspuns la petiție fiind depășit de mult, comisarul-șef Nicolae Baciu s-a adresat Jurnalului de Argeș, trimițându-ne scrisoarea pe care o publicăm integral mai jos.  (L.D.G.)

CĂTRE M.A.I.

În atenția d-lui viceprim-ministru și ministru al M.A.I. GABRIEL OPREA

Sunteți înconjurat de oportuniști, impostori, parveniți, incompetenți și infractori  pentru ale căror acțiuni și inacțiuni România a plătit și va plăti enorm.

Subsemnatul, Baciu Nicolaie domiciliat în mun. Pitești, str. ……………………., jud Argeș, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J Arges, tlf. 072……….., victimă a dosarului de tip poliție politică 0023036/2003 al MAI, a dosarului de tip poliție politică 00371090/2003 al DGIPI, care au stat la baza Dispoziției 0770 din 17.02.2003 a șefului I.G.P.R., în prezent victimă a dosarului, de tip poliție politică, al I.P.J. Argeș, I.G.P.R, DIPI, SIPI Argeș și O.R.N.I.S.S, care a stat la baza dispoziției 2073 din 28.01.2014 a șefului IPJ Argeș, și a altor nenumărate acțiuni de tortură, abuz și şantaj exercitate împotriva subsemnatului începând cu 23.01.2014, în temeiul Legii 571/2004, prin prezenta, vă aduc la cunostință următoarele:
În calitate de ofițer de poliție judiciară și de victimă a unor acțiuni și inacțiuni infracționale, exercitate în formă continuată, de indivizi cu funcții de comandă din structurile și serviciile secrete din M.A.I., începând cu anul 2002, și în raport de răspunsul Corpului de Control al M.A.I., nr. 411448 din 29.07.2015, semnat de d-l comisar șef IASNIC BOGDAN ȘTEFĂNIȚĂ, vă informez cu toată responsabilitatea că sunteți înconjurat de o gașcă, pentru care subsemnatul este gata să probeze că au abilități de mari infractori și nimic comun cu apărătorii legii.

„Sunt revoltat că asemenea analfabeți juridici au reușit și reuşesc să impuna legea LOR, în M.A.I.”

Sunt revoltat de modul în care indivizi de genul celor descriși în sesizările mele reușesc să ocupe asemenea funcții în condițiile în care interpretează și aplică legea fără respectarea niciunui principiu de drept.
Sunt revoltat că asemenea analfabeți juridici au reușit și reuşesc să impuna legea LOR, în M.A.I. provocând mari suferințe adevăraților profesioniști.
Sunt revoltat de atitudinea abuzivă manifestată față de subsemnatul începând cu anul 2002, dar în mod special de modul în care se transmite această atitudine de complicitate succesorilor în aceste funcții.
Sunt revoltat de cum, mai nou, acești analfabeți juridici au recrutat un derbedeu precum Tămâianu Alexandru și cum au reușit să se folosească de acesta, pentru a mă distruge profesional pe mine.
Sunt revoltat de conivența tuturor cu acest derbedeu și de susținerea aberațiilor acestuia în interiorul MAI, în fața procurorilor și în fața instanțelor, împotriva subsemnatului.
Sunt revoltat de faptul că în calitate de ofițer cu educație militară sunt acuzat, nejustificat, de trădare, de un derbedeu și instituțiile abilitate din M.A.I dau crezare acestuia, îl susțin și nu îmi lasă nicio posibilitate de a beneficia de o cercetare și de un proces echitabil, ignorând prevederile din Statutul polițistului și celelalte dispoziții și garanții legale.
Sunt revoltat de faptul că Poliția Română, la cel mai înalt nivel, nu face nimic și nu cere oficial la ticluitorii (infractorii) de la ORNISS și D.I.P.I să pună la dispoziție motivele de fapt și de drept ale dosarului secret.
Sunt revoltat că deși parchetul și Corpul de Control al I.G.P.R. au constatat că nu sunt probe cu privire la afirmațiile lui Tămâianu Alexandru, reprezentantul Poliției Române vine în fața instanțelor și susține contrariul.
Sunt revoltat că adevărata adresă D.I.P.I. în baza căreia s-a emis dispoziția 2073 din 28.01.2014 poartă alt număr de înregistrare și nu cel din dispoziție și şeful Poliției Române și gașca sa refuză să se sesizeze.
Sunt revoltat după ce am descoperit că la 27.09.2013, un anume ofițer Creangă de la D.I.P.I., împreună cu lucrători de la Structura de securitate de la I.P.J. Argeș, au legendat un control la SERV. AESP-ARGEȘ, și că ulterior când s-a aflat de nelegalitatea controlului a fost sacrificat un anume ofițer Modan de la SIPI Argeș, care împreună cu Tămâianu Alexandru au materializat dosarul secret folosit ilegal  împotriva subsemnatului.
Sunt revoltat de faptul că prin complicitatea lui Gelu Oltean, șef DIPI, a fost inventat un incident de securitate, cu secrete de stat pentru a implica ORNISS. În condițiile în care din evidențe rezultă, fără echivoc, că în perioada respectivă nu am deținut secrete de stat, atunci ce am divulgat acestui derbedeu, agent secret Tămâianu Alexandru, ce nu am avut? Sunteți penibili.
Sunt revoltat de conivența infracțională a acestor indivizi din serviciile secrete și structurile M.A.I. care au inventat acest mod de operare infracțional de retragere a avizului ORNISS, prin proceduri ilegale, complicitate susținută de cineva din ORNISS, și în felul acesta de eliminare a profesioniștilor din sistemul M.A.I. pentru presupuse incidente care în realitate nu au existat.
Sunt revoltat că deși există procedura obligatorie de urmat în eventualitatea unor incidente de securitate nimeni nu știe, nu vede, nu aude și nu vrea să o respecte.

„Sunt revoltat de faptul că nimeni nu vrea să recunoască faptul că în realitate nu a fost înregistrat niciun incident de securitate”

Sunt revoltat că printr-o complicitate infracțională instituțională personajele folosite în astfel de infracțiuni sunt apărate și protejate de toate instituțiile, în frauda legii, iar eu ca victimă sunt adus, de aceleași personaje, în imposibilitatea de a mă apăra.
Sunt revoltat de conivenţa indivizilor din structurile juridice şi de personal, din M.A.I, care, deşi sunt conştienţi de ilegalitatea acestui mod de operare, vin în faţa instanţelor şi, prin falsuri, încearcă să obţină hotărâri favorabile acestor infractori.
Sunt revoltat de faptul că nimeni nu vrea să recunoască faptul că în realitate nu a fost înregistrat niciun incident de securitate și că dosarul secret întocmit la sesizarea lui Tămâianu Alexandru este unul de tip poliție politică, folosit pentru șantajarea subsemnatului și îndepărtarea din poliție.
Sunt revoltat de faptul că de ani de zile mi se ticluiesc dosare prin care se încearcă să fiu dus la pușcărie, iar Tămâianu Alexandru nu este pentru prima dată când este folosit de structuri și servicii împotriva subsemnatului.
Sunt revoltat de faptul că Gelu Oltean, Stoica Ion, Tobă Petre, Ionițescu Petre, Stănciulescu Cristian, Gherghe Gabriel, etc., mai dețin funcții cheie în M.A.I., în condițiile în care infracțiunile prin care m-au torturat ani de zile sunt clare ca lumina zilei.
Sunt revoltat că Iasnic Bogdan Ștefăniță nu m-a chemat să discute cu mine înainte de a soluționa, din birou, sesizarea mea.
Sunt revoltat că d-l Manoloiu Constantin, a cărui pregătire juridică nu am pus-o la îndoială niciodată, nu poate trece peste aberațiile finului Stoica Ion, pentru a tranşa obiectiv și pentru totdeauna cazul BACIU.
Nu am înțeles niciodată pentru care motiv a acceptat d-l Tobă Petre să intre în această mocirlă și mizerie infracțională, generată și susținută de STOICA ION și compania fruntașilor la „Fabrica de permise auto de la I.P.J. Argeș” și pentru care motiv protejează această dinastie.
Asemenea personaje și multe altele pe care le pot enumera nu generează securitate domnule viceprim-ministru și ministru GABRIEL OPREA.
Asemenea personaje sunt pericole publice prin natura funcțiilor ce le dețin și vă solicit cercetarea și demiterea urgentă a acestora din funcțiile deținute.
România a suferit, plătește și va plăti enorm din cauza unor asemenea personaje.
Am sesizat aceste aspecte de ani de zile și cred cu tărie că cercetarea cu obiectivitate a cazului Baciu poate fi o lovitura grea pentru clanurile de tip mafiot din M.A.I.
Sunt gata să mă pun la dispoziția dvs. domnule ministru și să suport orice consecință dacă nu voi proba infracțiunile acestor infractori, da infractori, pentru că în relația cu subsemnatul sunt mari infractori dovediți și necercetați.
Cine este competent, obiectiv și are curajul să pornească o cercetare efectivă și când, d-le GABRIEL OPREA?.
Vă mulțumesc,
09.08.2015.
Cu deosebită stimă,
Nicolae BACIU”

Notă: intertitlurile aparţin redacţiei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii