Web Analytics

Comisarul şef Ion Mîndroi, lovit de amnezie în cazul sclavilor de la Berevoeşti: „Nu-mi mai aduc aminte ce s-a întâmplat acum şapte ani”

de | 19.01.2017 13:48 | Dezvăluiri

5 02

# O victimă a sclaviei de la Berevoești care a reușit să fugă în 2010 le-a declarat procurorilor DIICOT: „Comisarul Mîndroi Ion de la Poliția Câmpulung mi-a dat 200 de lei după o audiere spunând că sunt de la Feraru Costel”

Dezvăluirile publicate de ziarul nostru referitoare la modul de acţiune al stăpânilor de sclavi de la Berevoeşti au inclus şi declaraţiile date în faţa anchetatorilor de către una dintre victime, Stelian Ungureanu, care a scăpat cu timp redus petrecut în chinurile exploatării. Acesta a spus că, mimând o stare de rău, a fost dus la spital, la Câmpulung, apoi a fost la Poliţie, acolo unde s-a întâlnit chiar cu cel care îl punea la muncă.

„Când am ajuns în birou la comisarul Mîndroi Ion m-am întâlnit faţă în faţă cu Feraru Costel care tocmai ieşea din biroul comisarului. Poliţistul Mîndroi Ion m-a pus să completez o declaraţie după dictarea lui, dar nu îmi aduc aminte ce conţinea aceasta. După ce am semnat, comisarul mi-a dat 200 de lei spunând că sunt de la Feraru Costel şi spunându-mi să mă duc acasă. Arăt că am fost de faţă când comisarul Mîndroi Ion i-a scris declaraţia lui Feraru Costel, eu ştiind că acesta nu ştia să scrie şi să citească. De acolo am luat un microbuz către Piteşti şi apoi către Bucureşti iar de acolo am plecat la Cornetu…”, asta a declarat Ungureanu.

 

Ion Mândroi s-a pensionat chiar înainte de descinderile de la Berevoești

Și cum declarațiile din rechizitoriul procurorilor DIICOT sunt extrem de delicate și pun Poliția Câmpulung într-o lumină foarte proastă, am căutat să aflăm ce spune şi comisarul şef Ion Mîndroi despre cele petrecute în mai 2010. „Au trecut mulţi ani, nu-mi mai amintesc de o asemenea întâmplare. Sincer, am rămas şi eu uimit când am citit, chiar m-am gândit că, uite, după ce am ieşit la pensie, apar tot felul de tâmpenii. Eu întotdeauna am fost corect, am căutat să-mi fac datoria”, a ţinut să precizeze poliţistul. Ion Mîndroi susţine că nu este valabilă ipoteza cunoaşterii fenomenului de sclavie de la Berevoeşti încă din 2010, poate chiar şi mai înainte. „În 2010 nu se punea problema de o situaţie ca cea descoperită anul trecut. E imposibil, s-ar fi intervenit! Ştiţi bine că la primele semnale, în 2015, domnul Troscenco, care era şef de Secţie la Schitu Goleşti, i-a sesizat pe cei de la DIICOT, iar în 2016 s-a efectuat descinderea. Atunci, în urmă cu şapte ani, poate că la Berevoeşti se întâmpla ce încă se mai petrece prin satele de la noi: apar oameni care muncesc la vite, la stâne, oameni veniţi de aiurea. Nu se ştia pe atunci de sclavie…”, spune comisarul şef pensionat anul trecut, înainte de descinderile mascaţilor la Gămăceşti-Berevoeşti. O declarație ce lasă multe semne de întrebare, în condițiile în care, așa cum scrie clar și în rechizitoriile procurorilor DIICOT, la Berevoești se practica sclavia încă din 2004.

Poliţiştii aflaţi la conducere în 2010 sunt pensionari

Comisarul şef Ion Mîndroi era şef al Judiciarului din cadrul Poliţiei Câmpulung atunci când s-ar fi petrecut cele relatate de Ungureanu. Ulterior, el a devenit adjunct al şefului Poliţiei Municipale, funcţie din care a şi ieşit la pensie. În 2010, anul din relatări, poliţiştii câmpulungeni au avut mai mulţi şefi. În luna mai, la conducere se afla comisarul şef Marian Dorojan, şi el recent pensionat, urmat de un alt actual pensionar, comisarul şef Grigore Troscenco, cel care a fost şi şef la Secţia de Poliţie Schitu Goleşti, cea care avea în zona de competenţă şi comuna Berevoeşti.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii