Comando silvic pentru candidatul portocaliu Daniel Dragomir

de | 29.12.2011 17:16 | Dezvăluiri

# PDL a început implementarea planului prin care va frauda alegerile pe colegiul senatorial Piteşti. # Înainte de Crăciun, șeful de la Păduri, Ion Dobrinoiu (foto), a transmis o circulară către personalul silvic din județ cu toate detaliile prin care va trebui sprijinit „candidatul nostru Daniel Dragomir la alegerile parlamentare anticipate”. Pădurarii din Argeș sunt folosiți din nou pe post de agenți electorali ai Partidului Democrat Liberal. Acest lucru reiese dintr-o circulară de partid, ticluită chiar în ajun de Crăciun de șeful Direcției Silvice Argeș, Ion Dobrinoiu, în care portocaliii pun la cale, până la cel mai mic detaliu, strategia electorală în cazul în care se vor organiza alegeri anticipate pe colegiul senatorial Pitești. Două sunt sarcinile pe care directorul Dobrinoiu le-a trasat oamenilor din subordine, și anume să strângă semnături de la persoanele cu drept de vot privind primirea de SMS-uri pe telefonul personal și prezentarea lui Daniel Dragomir, candidatul PDL la alegerile parlamentare anticipate. Să fie vorba, oare, de o tentativă de fraudare a alegerilor? Citiți materialul următor și decideți dacă vi se pare că e ceva necurat la mijloc.

Argeșeanul Daniel Dragomir, față cu veneticul Mircea Andrei

Cu toate că nu deținem o statistică oficială privind performanțele economice ale Direcției Silvice, ne riscăm să spunem că lucrurile în instituția condusă de Nae Dobrinoiu merg ca unse. Dovadă că lucrătorii silvici din Argeș, bineînțeles, în frunte cu șeful lor, au încetat să mai vorbească de asigurarea integrității și dezvoltarea fondului forestier administrat, realizarea planului de fructe de pădure, campanii de împăduriri, împletituri de răchită sau fonduri de vânătoare. Nici măcar de furturile de lemne sau de chelirea munților de către gaterele agenților economici nu se mai amintește. Cu alte cuvinte, cum ar zice Ilie Moromete, „ocupațiunea lor mintală e la alte prostii”. De exemplu la politică, și, ca să fim mai exacți, la alegerile parțiale care s-ar putea organiza în următoarea perioadă în urma demisiei senatorului portocaliu Mircea Cinteză de pe Colegiul Pitești. Astfel, Ion Dobrinoiu și-a organizat militărește oamenii din subordine, trimițându-le adrese oficiale în care îl prezintă pe „candidatul nostru Daniel Dragomir la alegerile parlamentare anticipate”. Evident, „Domnul Daniel Dragomir este candidatul ideal pentru PDL, are șanse sigure, este tânăr – 37 ani, bine poziționat social și material, economist de meserie, om de afaceri, patronul unei firme de cadastru și imobiliare”. În plus, și nu știm cât de bine îi va pica acest lucru lui Mircea Andrei, senator de Dâmbovița, pe colegiul Moreni, Dragomir este  prezentat ca „argeșean de-al nostru, alături de dorințele și idealurile noastre, nu ca alți venetici pe care nu i-a interesat soarta noastră”. Lovitură sub centură, carevasăzică…

Îți trimit un SMS, tu votezi atât de des…

O altă sarcină a salariaților de la Direcția Silvică Argeș, trasată prin același document, este aceea de a strânge semnături de la locuitorii din oraș și din cele șase comune care fac parte din colegiul senatorial Pitești, pentru ca aceștia să-și dea acordul să primească SMS-uri în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor. De altfel, locotenenții lui Dobrinoiu au primit deja niște formulare în care vor trece numele viitorilor alegători, adresa acestora și, cum spuneam, numărul de telefon. Lucrătorii silvici trebuie să fie suficient de aburitori, pardon, convingători față de interlocutori, „astfel încât aceștia să semneze fără nici cea mai mică îndoială sau temere”. Modul de lucru al pădurarilor a fost și el bine pus la punct, în sensul că „se va acționa în echipe formate din minimum două persoane, împreună cu administratorul sau președintele blocurilor respective, din apartament în apartament, din casă în casă, notându-vă datele personale ale persoanelor contactate și observații privind afinități, simpatii, fără a deranja sau supăra pe cineva”.

Votezi PDL, primești lemne de foc și de construcții

Iar acest lucru este foarte posibil să se întâmple, din moment ce oamenii care acceptă să-și treacă datele personale pe formularele pedeliste primesc diverse recompense. De acest lucru se va ocupa „Direcția Silvică în frunte cu Directorul ei – Dobrinoiu Ion și cu întreg personalul tehnico-ingineresc și economic”, percutând la toate doleanțele cetățenilor pe linie silvică. Mai exact, votezi cu candidatul PDL și primești lemne de foc și tu, și părinții, și rudele apropiate. De asemenea, cei care pun ștampila unde trebuie, sunt asigurați cu lemne de construcție, dar vor fi consiliați și ajutați când vine vorba de reconstituirea dreptului de proprietate asupra pădurilor și rezolvarea unor probleme litigioase. Pădurarii lui Dobrinoiu au sărit în ajutorul celor care s-au trezit că n-au cumpărat pom de Crăciun, oferindu-le „gratuit un brad adevărat care să le împodobească casa cu ocazia sărbătorilor”.

Circulara care pregătește frauda electorală

Vă prezentăm mai jos textul integral al adresei.
„Repartizarea salariaților din cadrul DS Argeș pe cele 6 localități (comune) limitrofe municipiului Pitești, pentru:
A. Prezentarea candidatului nostru Daniel Dragomir la alegerile parlamentare anticipate pentru funcția de senator pe Colegiul Pitești. Funcția respectivă a devenit vacantă prin demisia senatorului Mircea Cinteză, care a ales să ocupe funcția de președinte al Colegiului medicilor pe capitală, funcție incompatibilă cu cea de senator.
Domnul Daniel Dragomir este candidatul ideal pentru PDL, are șanse sigure, este tânăr – 37 ani, bine poziționat social și material, economist de meserie, om de afaceri, patronul unei firme de cadastru și imobiliare, este argeșean de-al nostru, alături de dorințele și idealurile noastre, nu ca alți venetici pe care nu i-a interesat soarta noastră.
B. Strângerea de semnături pentru acordul posesorilor de telefoane proprietate pesonală de a primi SMS-uri în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor actuale cât și a celor locale și parlamentare care vor urma, diverse alte evenimente, rezultatul unor sondaje de opinie etc.
C. Direcția Silvică Argeș în frunte cu Directorul ei – Dobrinoiu Ion și cu întreg personalul tehnico-ingineresc și economic este alături de locatari și vom fi receptivi la toate doleanțele lor pe linie silvică: aprovizionarea cu lemne de foc a locuințelor situate în mediul rural, pentru ei, părinți, rude apropiate etc, procurarea de lemne de construcție, reconstituirea dreptului de proprietate asupra pădurilor și rezolvarea unor probleme litigioase, orice alte probleme de natură silvică”.

Plutonul silvic de execuție… electorală al lui Nae Dobrinoiu

Comuna Bascov
Ing. Ion Moraru – șef ocol
Ing. Gheorghe Pană – șef ocol
Constantin Soare – șef district
Tehnician Aurelian Radu – șef district
Tehnician Vasile Șerban – șef district
Tehnician Dorel Ponov
Pădurar Adrian Soare
Pădurar Nicolae Mielușoiu
Pădurar Cătălin Necula
Pădurar Adrian Neacșu
Pădurar Constantin Onișoară

Comuna Băbana
Ing. Gheorghe Pană – șef ocol
Ing. Ion Iones
cu
Subinginer Gheorghe Burlușanu
Tehnician Marin Săceanu
Pădurar Irinel Ghinea
Pădurar Dorel Ionescu
Pădurar Vasile Bădescu
Pădurar Marius Bouleanu

Comuna Moșoaia
Ing. Ion Moraru – șef ocol
Tehnician Gheorghe Baltag-șef district
Tehnician Dumitru Popescu
Tehnician Constantin Săndulescu
Tehnician Nicolae Matei
Pădurar Ionel Băieții
Pădurar Constantin Fulfuc
Pădurar Mihai Duminică
Pădurar Mihail Enache

Comuna Albota
Ing. Dan Nicolaescu
Ing. Cătălin Vișan
Inginer Mihai Iordan
Tehnician Victor Baltac
Tehnician Gheorghe Prodan
Pădurar Sorin Dumitru
Pădurar Cornel Tatu
Pădurar Marian Budin

Comuna Bradu
Tehnician Nicolae Pană
Tehnician Georgel Podeanu
Pădurar Ion Ungureanu
Pădurar Marin Stancu

Comuna Oarja
Inginer Daniel Vlădău
Inginer Gheorghe Preda
Șef district Marius Stoica
Șef district Paul Rizea
Pădurar Gheorghe Ilie
Pădurar Gheorghe Pătrașcu

Dobrinoiu e recidivist

Şeful Direcţiei Silvice Piteşti, Ion Dobrinoiu, nu se află la prima abatere de acest gen. La alegerile prezidențiale din 2009, el a folosit, de asemenea, personalul silvic în distribuirea afişelor de campanie, pădurarii fiind sfătuiți, prin intermediul unei adrese oficiale, să ia legătura cu responsabilii zonali de campanie ai PD-L, pentru a-i ajuta la distribuirea materialelor de propagandă. I-am solicitat un punct de vedere și directorului Ion Dobrinoiu, însă acesta s-a dovedit extrem de zgârcit la vorbă, refuzând să ofere un răspuns clar în legătură cu inițiativa electorală pe care a inițiat-o. Șeful Direcției Silvice ne-a sugerat, însă, că ar fi mai bine să nu publicăm articolul.
Neluţu DINU, Mihai BĂDESCU

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii