Web Analytics

Colegiul orfan Piteşti

de | 19.03.2014 22:55 | Opinii

Nici în visele sale cele mai negre nu credea primarul Pendiuc că va rămâne fără echipa parlamentară pe care a purtat-o ca pe urs, în campania electorală din noiembrie 2012, prin piețele, oboarele, parcurile și chiar prin altarele bisericilor din Pitești. Colegiul electoral pentru care a girat aproape în alb edilul Piteștiului, reprezentat de trei deputați și un senator, a intrat la menopauză politică. Și asta, la nici un an și patru luni de la alegeri.      Senatorul liberal voiajor, Ionuț Elie Zisu, tocmai a fost declarat incompatibil de ANI pentru prezența sa într-un amărât de PFA, pe care a uitat să-l radieze. Culmea ironiei, Zisu, care a condus fabrica de diamante sintetice din București și care are soția administrator în firma unuia dintre cei mai influenți dezvoltatori din capitală, Răzvan Petrovici, aflat în siajul lui Virgil Măgureanu, iese în decor ca ultimul  aprozarist. Senatorul liberal a făcut pana prostului chiar la început de mandat, rămânând  fără carburant politic la doar un an și un pic de când a îmbrăcat fițosul costum de senator de Pitești. Iar ANI l-a fluierat și l-a transformat în pieton, pe principul ecologic-poluatorul politic plătește.
Daniel Constantin, ministrul agriculturii pe un colegiu de asfalt, așa cum l-am denumit încă din timpul campaniei electorale, e o rara avis prin Piteşti. Mai repede ajunge Blue Air-ul la Roma sau la Dublin, decât Constantin în Trivale, pe colegiul pe care, cel puțin din punct de vedere scriptic, îl reprezintă în Parlament din postura de deputat. Păpușa Barbie a lui Dan Voiculescu nu doar că le-a dat cu flit, prin absență, argeşenilor, dar i-a pedepsit în schimb cu prezența celei mai agresive echipe de rozătoare și dăunători politici din județ, condusă de bondarul conservator Cornel Lazăr. Trebuie să cauți vreo două sute de ani prin pubelele politichiei ca să găsești un specimen pe croiala și rapacitatea lui Lazăr. Ca să revin la Daniel Constantin, el este marea decepție a politicii argeșene, dar și a lui Tudor Pendiuc. Deși primarul n-o spune, sunt sigur ca o gândește fiindcă aștepta mult mai mult de la cineva care a ajuns ministrul agriculturii și vicepremier pe cârca Piteștiului.
Să trecem la deputatul de Găvana, Andrei Dominic Gerea, o apariție morganatică în haina, prea largă pentru el, de ministru al economiei. A fost și Gerea ministru vreo trei luni și ceva, cam cât fetusul pe care îl leapădă adolescentele grăbite la tomberon. Suficient cât să se facă de râs în penultima zi a mandatului său de tip fast food și să vină la Dacia pe post de interlocutor, iar în fața amărâților de la Arpechim pe post de salvator. A doua zi l-a scuipat Crin din guvern, punând astfel punct unei cariere politice și așa mediocre. Urmarea? De când a rămas fără suzeta de ministru al economiei, Gerea a intrat în depresie severă, atât la partid, cât și pe colegiu. N-a mai fost zărit pe la sediul PNL Argeș, iar pe colegiu nici atât. Alegătorii săi din Găvana, Bascov sau Băbana chiar se gândesc să dea un anunț la mica publicitate cu textul: „Pierdut deputat și nici nu-l căutăm. Se declară nul”.
În fine, al patrulea parlamentar din jobenul lui Pendiuc e Cătălin Rădulescu. Guraliv și hiperactiv, Cătălin e ca o bombă cu ceas. Nu știi când e Che Guevara și când Che Gargara. El măcar spune ce gândeşte, nu e ca ceilalți politicieni de teflon. E singurul parlamentar din Piteşti al PSD, asumat ca atare, epilat și ștampilat de organizația din care provine și primarul Pendiuc. Spre deosebire de ceilalți colegi parlamentari de Pitești-Zisu, Constantin și Gerea- care nu prea vin prin colegii, deputatul Rădulescu e harnic. Le calcă, ba chiar le și încalcă. Partea proastă e că prezențele sale foarte dese prin colegii, fie la Dedeman, fie la Bradu sau Oarja, sunt acompaniate de către DNA sau SIPI, ceea ce crește considerabil costurile cu mentenanța. Așa a și ajuns deputatul hiperactiv, care este Cătălin Rădulescu, să fie declarat incompatibil în urmă cu o săptămână de ANI, iar în urmă cu două DNA să anunțe că a început urmărirea penală împotriva sa. 
Dar să revin la primarul Pendiuc și la păcatul originar, acela al colectării neselective a deșeurilor din politică. N-a fost atent în 2012 pe cine i-a băgat pe gât Cooperativa USL și acum se află în situația de a cere  organizarea de alegeri parțiale parlamentare în regim de urgență pe Colegiul Pitești. Asta ca să nu se trezească și el, la un moment dat, că piteștenii dau anunț la mica publicitate, după tipicul deja brevetat „Pierdut primar și nici nu-l mai căutăm. Se declară….”.
Gabriel Grigore

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii