Web Analytics

Colegiul Ecologic Pitești – primul liceu privat din Argeș, sprijină formarea și educarea copiilor cu cerințe educaționale speciale și a copiilor instituționalizați

de | 20.02.2020 15:22 | Actualitate

La inițiativa Asociației Româno-Franceze Argessis Pitești,  în urmă cu 14 ani, a luat naștere primul liceu particular din Argeș, sub denumirea Liceul Tehnic pentru Protecția Mediului, azi fiind acreditat de MEN sub numele de COLEGIUL ECOLOGIC ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” .
De-a lungul timpului, sute de elevi au absolvit cursurile acestei instituții de învățământ , la zi, seral sau frecvență redusă, ori la școala postliceală din cadrul școlii iar cei mai mulți dintre ei alegând să își continue studiile în același domeniu, la facultățile din țară și din străinătate.
De asemenea, corpul profesoral al  liceului se bucură de o numeroasă și atent selectată resursă umană,  aici ținând cursuri  profesori care au o vastă experiență în domeniul protecției mediului, al asistenței sociale si medicale și care s-au dedicat învățământului. Din ce în ce mai mulți copii aleg să își finalizeze studiille liceale în cadrul Colegiului Ecologic ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu”, deoarece  tinerii din ziua de azi au  devenit din ce în ce mai atenți și, mai preocupați de tot ceea ce se întâmplă cu mediul înconjurător care ne influențează  viața în fiecare zi.
Printre acești copii fascinați de ceea ce se întâmplă cu mediul înconjurător, s-au alăturat copii institutionalizați, dar și copii cu nevoi special(elevi cu CES), care împreună cu dascălii lor încearcă zilnic să descopere și să învețe cele mai importante lucruri pentru a fi pregătiți pentru obstacolele vieții de zi cu zi.
În prezent , cei 19 elevi cu cerințe educaționale speciale ai Colegiului provin din Pitești și zonele limitrofe, în ultimii doi ani numarul acestora dublându-se.
Din Centrul de Tip Familial Găvana 3, instituție condusă de către părintele Decebal Floroaica, cunoscut în Argeș și nu numai pentru că și-a dedicat cariera asistenței sociale, odată cu începerea anului școlar 2019-2020, s-au înscris 5 elevi instituționalizați , in clasele a IX-a și a X-a. Pentru acești elevi, preotul Decebal Floroaica înseamnă TOTUL , el având grijă de creșterea și formarea lor ca adulți până vor împlini 18 ani.
Iar liceul particular – Colegiul Ecologic a devenit pentru ei a doua casă, având grijă de educația lor, fără să li se perceapă absolut niciun fel de taxe de școlarizare, incluziunea lor în colectivul colegiului fiind totală.
De asemenea, toți cei 19 copii cu CES beneficiază de toată atenția și tot suportul necesar în timpul petrecut la școală. În intenția corpului didactic este perfecționarea profesorilor pentru lucrul la clasă cu acești elevi care au diverse tulburări emoționale și cognitive, dificultăți de relaționare, autism sau anxietate generalizată. Desigur, psihologul școlii cunoaște îndeaproape fiecare elev cu cerințe speciale și colaborează eficient cu profesorii și părinții ori de câte ori este necesar.
Atenția deosebită care se acordă acestor elevi cu tulburări psiho-somatice, se va materializa într-un proiect-seminar desfășurat de Colegiul Ecologic în luna martie a acestui an, intitulat Tehnici și metode de predare în sprijinul elevilor cu nevoi speciale. „Demersul nostru a primit susținerea prețioasă și nemijlocită din partea Serviciilor de Cooperare Educativă și de Acțiune Culturală de pe lângă Ambasada Franței în România, Institutul Francez din București, ISJ și CJRAE Argeș. Seminarul este deschis și profesorilor, învățătorilor și educatorilor din sistemul de stat. O doamnă formator – Janine MACKOWIAC- de la Bordeaux va fi prezentă pe durata a cinci zile, pentru cunoașterea situației la fața locului și pentru susținerea și coordonarea seminarului”, ne-a mărturisit doamna manager general, conferențiar univ. dr. Cristiana SIMA.
De menționat este că, la toate evaluările efectuate de I.S.J Argeș, A.R.A.C.I.P. și M.E.N., Colegiul Ecologic „Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” din Pitești a bifat cu brio standardele educaționale impuse de Legea Educației Naționale.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

4 Comentarii

  1. Un colegiu de analfabeți poate ,și de făcut bani de către una Sima care se Afaceri de familie, cucuoana,știm ca te comporți urat în calitate de ce ești director,președinte cu elevi și profesori ,și nimeni din cei care au trecut pe acolo și au construit ceva nu au stat mai mult de un an, au fost nevoiți sa plece din cauza matale ,că ești răutăcioasa,și nu îți place concurenta ,și oameni mai populari și deștepți ca tine ,ca- ți cadrele alea cu studii superioare și vechime pe salariu minim ,sub spectru și atmosfera negativa ca ii dai afara ,ca ți elevi în frig, și personalul știe lumea treaba asta
    o sa afle.Sunt buni elevi și copii când defilam cu ei sa ne facem imagine, dar după ii tratatam ca pe niște simple surse de bani. Suntem cu ochi pe voi și băieți cu ochi albaștri

  2. Știți câți au luat anul trecut BAC-ul la acest liceu? Unul. Pe timpul meu (n.r. – 2014) au luat zero. Până în 5 iau BAC-ul acolo. Este un liceu privat care a obținut aprobările, așa cum le-a obținut. Nu trebuie să fim noi… Îi ia pe ceilalți care nu iau BAC-ul la alte licee, dar care au părinții cu bani. Și după aceea nu iau BAC-ul. Adică vând iluzii.

  3. Un colegiu de viitori șomeri poate deoarece majoritatea cadrelor care rămân sunt de slaba calitate toți profesori buni mai mult de 6 luni una an nu au stat știm asta de la o fosta directoare de excepție de acolo care a plecat din cauza unei Sima care se credea pe moșia ei nu au rămas decât câteva tare care ia -au ținut isonul Slab pregătite profesional care aveau un comportament agresiv ca și atitudine limbaj cu ELEVI DINTRE CARE UNI CU PROBLEME DE CEZ,DAR SI CU POTENTIAL ,PACAT DE EI SI DE BANI CHELTUITI DE PARINTI PE TAXE ,OARE CUM AI PRIMIT ACREDITARE ISJ DE CE II LASA ASA SAU ESTE NEPASRE punct poate ,și de făcut bani de către una Sima care se Afaceri de familie, cucuoana,știm ca te comporți urat în calitate de ce ești director,președinte cu elevi și profesori ,și nimeni din cei care au trecut pe acolo și au construit ceva nu au stat mai mult de un an, au fost nevoiți sa plece din cauza matale ,că ești răutăcioasa,și nu îți place concurenta ,și oameni mai populari și deștepți ca tine ,ca- ți cadrele alea cu studii superioare și vechime pe salariu minim ,sub spectru și atmosfera negativa ca ii dai afara ,ca ți elevi în frig, și personalul știe lumea treaba asta
    o sa afle.Sunt buni elevi și copii când defilam cu ei sa ne facem imagine, dar după ii tratatam ca pe niște simple surse de bani. Suntem cu ochi pe voi și băieți cu ochi albaștri

  4. Știți câți au luat anul trecut BAC-ul la acest liceu? Unul. Pe timpul meu (n.r. – 2014) au luat zero. Până în 5 iau BAC-ul acolo. Este un liceu privat care a obținut aprobările, așa cum le-a obținut. Nu trebuie să fim noi… Îi ia pe ceilalți care nu iau BAC-ul la alte licee, dar care au părinții cu bani. Și după aceea nu iau BAC-ul. Adică vând iluzii.

    Florin Gardin