Web Analytics
scris vineri, 20.09.2024

Codul Rutier 2024. Indicatoarele care impun interdicții șoferilor

Codul Rutier 2024. Toate semnele de circulație de pe drumurile publice sunt menite să asigure un trafic rutier fluent, fără evenimente nedorite.

Codul Rutier 2024. Indicatoarele care impun interdicții șoferilor

Citește și: S-a stabilit data oficială pentru Black Friday 2024 în România

Pentru că șoferii le învață la cursurile de legislație, toți ar trebui să știe ce reprezintă aceste semne, mai ales că ele fac parte din proba teoretică a examenului pentru dobândirea permisului de conducere.

Totuși, unii șoferi nu știu ce înseamnă anumite semne de circulație, în special când vine vorba despre cele de interzicere sau de restricție.

Ce sunt indicatoarele de interzicere și restricție?

Despre aceste indicatoare scriu cei de la capital.ro. De cele mai multe ori, indicatoarele acestea sunt reprezentate de un cerc alb, cu o margine roșie. În funcție de imaginea din interior, semnificația semnului se schimbă.

Dacă nu sunt panouri suplimentare, restricția începe de la indicatorul existent și se menține până la următoarea intersecție sau până când apare un indicator care o ridică.

Excepțiile de la această regulă sunt indicatoarele care stabilesc limite de viteză, viteză minimă obligatorie și interzicerea depășirii. În acest caz, restricția poate fi ridicată doar printr-un indicator care marchează încetarea acesteia.

Indicatoarele de interzicere și restricție și semnificațiile lor

Cu toate că ele sunt pentru șoferi, nu ar fi rău ca și pietonii să știe ce semnifică fiecare semn. Lista cu indicatoarele de interzicere și restricție este destul de lungă, însă, în cele mai multe cazuri, semnificațiile lor sunt foarte ușoare.

Despre toate acestea citiți AICI.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...