Web Analytics
scris miercuri, 25.09.2024

Codul Rutier 2024. Câți pasageri poți transporta cu permis de conducere categoria B?

Permisul de conducere Categoria B este esențial pentru șoferii care doresc să transporte pasageri. Conform legislației rutiere, fiecare categorie de permis permite transportul unui anumit număr de persoane, iar cei care desfășoară activități de transport de persoane au nevoie de o licență special, potrivit capital.ro.

Codul Rutier 2024. Câți pasageri poți transporta cu permis de conducere categoria B?

Conform Codului Rutier, posesorul unui permis de Categoria B poate conduce un vehicul cu masa totală maximă autorizată de până la 3.500 kg și cu un număr de locuri pe scaune (în afară de șofer) de maximum 8. Astfel, într-o mașină condusă de un șofer cu permis Categoria B, pot călători legal până la 9 persoane: 1 șofer și 8 pasageri. Totuși, este important de menționat că acest număr depinde de locurile omologate ale vehiculului.

Citește și: Acuzaţii grave ale unei mămici! La Şcoala 13 din Piteşti înscrierea copiilor la clasa zero s-ar face pe bază de plic

Fiecare vehicul are specificat în talon numărul de locuri omologate pentru șofer și pasageri. Majoritatea autoturismelor au 4 sau 5 locuri, cu două în față și restul pe banchetă. Fiecare loc este echipat cu centură de siguranță.

Există și vehicule mai mari, precum Land Rover Discovery sau Opel Zafira, care pot avea până la 7 locuri. În cazul microbuzelor, precum Mercedes Vito sau VW Transporter, permisul Categoria B permite conducerea lor, atâta timp cât numărul total de locuri nu depășește 9.

Pe de altă parte, unele vehicule sunt concepute doar pentru transportul de marfă, având doar 2 locuri în față. Exemplele includ Dacia Duster pick-up sau Toyota Hilux pick-up.

Citește și: De la ce i se trage ziaristului Dan Badea interceptarea DIICOT? A cerut unei minore de la DGASPC Argeş nume de oameni influenţi cu care fata spune că s-ar fi culcat

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...