Web Analytics
scris vineri, 14.06.2024

Codul Galben de inundații a fost extins și prelungit

În Argeș, codul Galben de inundații a fost extins și prelungit, anunță Administrația Bazinală de Ape Argeș-Vedea.
Conform hidrologilor INHGA, atenționarea este valabilă până sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 09:00, pentru râurile din bazinele hidrografice:
Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov şi Giurgiu), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Olt, Argeş şi Teleorman), Călmăţui (judeţele: Olt şi Teleorman).

Codul Galben de inundații a fost extins și prelungit


„Cod galben: Risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații. Se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale. În secțiunile monitorizate hidrometric se pot produce depășiri ale COTEI DE ATENȚIE/Fazei I de apărare”, transmite ABA Argeș-Vedea.

Citește și Ploi semnificative în bazinul hidrografic Argeș-Vedea


Autoritățile asigură că personalul de specialitate al Apelor Române Argeș-Vedea, din cadrul serviciilor Hidrologie și Prognoze Bazinale, Situații de Urgență, Dispecerat și Apărare Împotriva Inundațiilor, colectează datele de la stațiile hidrometrice, monitorizează evoluția fenomenelor pe cursurile de apă și în lacurile de acumulare, fiind pregătit pentru a lua măsurile ce se impun în funcție de situație.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită