Web Analytics

CODE Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice

de | 23.02.2017 12:08 | Cultură

9 01Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a organizat în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația ETIC evenimentul de lansare a proiectului „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”.

În județul Argeș, proiectul este susținut la nivel județean de Mihaela Penaru și Eduard Fîșcă (Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș) iar la nivel local de către doamnele bibliotecare Marilena Ghinea (Biblioteca Publică Locală Merișani), Mirela Ionescu (Biblioteca Publică Locală Bradu), Oana Marinică Mustățea (Biblioteca Publică Topoloveni), Steluța Jugănaru (Biblioteca Publică Vlădești) și Ioana Bondoc (Biblioteca Publică Beleți Negrești). Un prim pas în derularea proiectului a fost întâlnirea dintre echipa de proiect și colegii bibliotecari implicați în proiect, eveniment desfășurat miercuri, 15 februarie 2017, la Râmnicu Vâlcea.

Sute de copii, încurajați să urmeze o carieră în tehnologie

Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” are o dimensiune națională și are ca scop crearea unei comunități active de copii, tineri și bibliotecari prin înființarea a 30 de cluburi de coding în 30 de biblioteci publice din 6 județe din diferite zone ale României (Argeș, Vâlcea, Gorj, Timiș, Bihor, Sălaj). Aceste cluburi vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor și la implicarea acestora în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative, astfel încât 380 copii din mediile rural și urban mic, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.
„Fiind permanent atenți și conectați cu nevoile, dorințele și aspirațiile membrilor  comunităților argeșene din mediul rural și nu numai, proiectele pe care Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș le derulează, vin în sprijinul acestora. Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul cluburilor de coding, nou înființate prin acest proiect,  este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare. Și, cine știe, poate, nu peste mult timp, mai mulți copii argeșeni își vor alege profesia de IT-ist, o profesie care va avea din ce în ce mai multă căutare pe piața muncii”, ne-a spus doamna Mihaela Voinicu, director adjunct al bibliotecii județene.
„CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” este un proiect al Fundației Progress din Bistrița, realizat în parteneriat cu Asociația ETIC din Cluj, cu sprijinul financiar al Fundației Româno-Americane.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole