Web Analytics
scris duminică, 10.09.2023

Coco Gauff, campioană la US Open 2023

Coco Gauff a cucerit primul titlu de Grand Slam din carieră la doar 19 ani, după ce a învins-o pe Aryna Sabalenka în finala US Open 2023. Americanca a pierdut primul set al partidei de pe arena Arthur Ashe, dar a rezistat în fața loviturilor năprasnice ale viitoarei lidere WTA, a comis foarte puțin erori și s-a impus după două ore și șase minute de joc, scor 2-6, 6-3, 6-2.

Coco Gauff, campioană la US Open 2023

Citește și: Stoenești. Persoană rănită cu parapanta


Primul set a oferit unul dintre cele mai spectaculoase puncte ale sezonului din tenisul feminin. Sabalenka și-a plimbat adversara pe tot terenul (Gauff a ajuns aproape de fiecare dată la minge) și a avut câștig de cauză după 40 de minute, scor 6-2. Diferența în setul secund a fost făcută de o dublă greșeală comisă de sportiva din Belarus la minge de break pentru Gauff (la 2-1). Americanca a profitat din plin, a salvat o minge de rebreak în gameul următor și și-a adjudecat manșa cu 6-3.

Citește și: Euro 2024: Kosovo speră la victorie în partida de pe Arena Națională


Deși a fost învinsă de Coco Gauff în finala de la Flushing Meadows, Aryna Sabalenka va urca luni pe primul loc în clasamentul WTA (o detronează pe poloneza Iga Swiatek).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită