Web Analytics
scris vineri, 05.07.2024

Claudiu Cojocaru, preşedinte executiv la CS Mioveni: „Obiectivul este să construim din nou o echipă, cu antrenorul principal Alin Chiţa”

În ce context s-a despărțit CS Mioveni de antrenorul principal Constantin Schumacher?

– Din punctul meu de vedere, din punctul de vedere al clubului, noi ne-am făcut datoria față de Șumi. Îl respectăm în continuare și îi mulțumim frumos pentru tot ce am clădit împreună aici. Am avut un an de senzație, cu o muncă asiduă făcută împreună. Îl respectăm în continuare. A fost o înțelegere amiabilă, doar că a fost făcută pe ultima sută de metri până a început perioada de pregătire și am fost oarecum debusolați și noi, și el.

Claudiu Cojocaru, preşedinte executiv la CS Mioveni: „Obiectivul este să construim din nou o echipă, cu antrenorul principal Alin Chiţa”

Adică? În ce sens?

– În sensul în care el ne-a anunțat cu o zi înainte de începerea pregătirii că și-ar dori să meargă în altă parte. Dar până la urmă ne-am înțeles în condiții amiabile. Îi mulțumim încă o dată pentru toată munca depusă, pentru că nu a fost ușor deloc.

„Mereu am luat-o de la zero, de fiecare dată cu puțini jucători în lot”

Ce ne puteți spune despre banca tehnică, despre noii antrenori?

– Antrenor principal va fi Alin Chița. Ne-am orientat la un antrenor tânăr, cu o oarecare experiență, dar mai ales să fie din zona noastră, pentru că cei din zonă cunosc foarte bine situația clubului și cred că e un pas înainte; cred că e un ajutor pentru fiecare. Și el ne ajută pe noi și noi îl ajutăm să crească în valoare și să ajungă și el antrenor la mai bine.

Bun, ce obiectiv are noua bancă tehnică?

– Obiectivul în acest moment este să construim din nou o echipă, cum de altfel am făcut-o și în ultimii 4-5 ani. Mereu am luat-o de la zero, de fiecare dată cu puțini jucători în lot. Ca obiectiv pe termen mai lung este să reușim să le dăm o șansă jucătorilor tineri să crească și să avem grijă de cei care sunt la noi în curte. Apoi aceștia pot crește înconjurați de jucători cu experiență.

Obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare sau calificarea în play-off?

– Primul obiectiv este salvarea de la retrogradare, pentru că în momentul de față știm foarte bine că este greu cu jucători tineri să faci performanță.

Citește și România, în top cinci la numărul de fani prezenţi la Euro 2024

În legătură cu jucătorii, ce plecări au fost, ce veniri, care este strategia în privința asta?

– Vizavi de plecări, au plecat mai mult jucători care în anii trecuți au evoluat la noi. La fel, au plecat în condiții amiabile, iar mulți s-au dus oarecum la mai bine, cel puțin din punctul lor de vedere. Și mă refer la Șerbănică, care a plecat la Liga I, mă refer la Cărăuș, care a mers la o echipă ce joacă în cupe europene, iar în cazul celorlalți a fost și decizia lor să își găsească o altă echipă. De-a lungul timpului am reușit să o luăm de mai multe ori de la zero cu jucătorii, fotbaliști se găsesc și încercăm să facem o echipă cumva combinată între jucători tineri de la noi din curte cu niște jucători cu experiență, repet, pentru a le crește valoarea și celor tineri.

Transferuri importante în ultima perioadă?

– Alin Chița a venit de luni, când a avut primul antrenament. Suntem acum în discuții cu mai mulți jucători. Deocamdată a venit un jucător de la Buzău și cu Alexandru Vodă de la Mediaș, jucător care în trecut a jucat în Liga I, la Sibiu și la Craiova. Mai suntem în discuții cu alți jucători, oarecum tineri și cu experiență. Urmează să stabilim concret niște transferuri, nu avem nimic sigur acum.

Strategia este, așadar, ca nucleul principal să se formeze cu jucători din curtea proprie?

– Este foarte clar. Nucleul va fi din curtea proprie, plus că au mai rămas 5-7 jucători seniori din vechiul lot, plus alți jucători tineri care au evoluat anul trecut la noi.

Citește și Constantin Schumacher a plecat de la Mioveni și a semnat cu CSC Șelimbăr

„Pentru 2024 avem bugetul aprobat și sunt sigur că oamenii din Mioveni își doresc să aibă sport în continuare”

Ce ne puteți spune despre situația financiară? Consiliul Local Mioveni mai sprijină financiar CS Mioveni?

– Noi pentru 2024 avem bugetul aprobat și sunt sigur că oamenii din Mioveni își doresc să aibă sport în continuare la Mioveni.

Deci, să înțeleg că sprijinul va exista în continuare?

– Eu știu că va exista sprijin și că toată lumea își dorește să continue sportul la Mioveni.

Care este situația salariilor restante?

– Salariile restante nu sunt exagerate. Aproximativ o lună avem întârziere. În viitorul apropiat vom rezolva această problemă.

Ce ne puteți spune despre programul echipei în perioada imediat următoare?

– O să ne pregătim pe plan local și perioada centralizată de pregătire o vom face tot pe plan local. Zilele acestea urmează să stabilim exact ce și unde. Noi am vorbit între timp despre jocurile amicale. Avem în jur de șapte sau opt meciuri amicale stabilite deja cu echipe de liga a treia și a doua. În cel mai scurt timp vom face public programul acestor confruntări.

Citește și Vasile Florescu, despre un episod cu Nicolae Dobrin: „Gicu mi-a cerut un cuţit. «Păi, ce vrei să faci?» – l-am întrebat. «Să tai gipsul ăsta, dă-l dracu’!»”

„Cred că FC Argeş va fi o echipă de temut anul acesta în Liga a doua”

Cum vezi lupta, iată, cu două echipe de Liga a doua din Argeș, Muscelul Câmpulung și FC Argeș?

– Cred că în momentul de față noi nu putem să ne comparăm cu FC Argeș, pentru că sunt alte condiții la FC Argeș. Eu n-am spus că în trecut n-a fost seriozitate la Pitești, dar acum dau dovadă de seriozitate și de profesionalism prin schimbările care au fost făcute. Nu spun că în trecut nu au fost, doar că la fotbal mai sunt și necunoscute. Cred că FC Argeș va fi o echipă de temut anul acesta în Liga a doua, prin prisma transferurilor pe care le-au făcut și prin conducătorii pe care îi au. În privința celor de la Câmpulung, pot spune că îl cunosc foarte bine pe Costin Ghiță. Știu cât de mult și-a dorit să promoveze în Liga a doua și face toate eforturile să rămână în Liga a doua. Am încredere în el și cred că are capacitatea necesară să facă o echipă bună și să pună probleme anul acesta.

Citește și FC Argeș, cantonament în Slovenia. Patru meciuri-test într-un paradis montan

Citește și David Popovici, încă o medalie de aur la Campionatele Europene de Natație

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită