Web Analytics

CJSU Argeș-noi restricții pentru localitățile aflate în scenariul roșu

de | 19.03.2021 15:20 | Actualitate

Având in vedere situația in care se află sapte localități din Argeș și numărul cazurilor de coronavirus din ultima perioadă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș a impus noi restricții pentru zonele afectate. Astfel:

Art.1. (1) Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor în localitățile Bradu, Corbi, Dâmbovicioara, Dârmănești, Suseni din județul Argeș, în care incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

(2) Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în intervalul orar 06.00 – 22.00, doar pentru persoanele cazate în aceste unități, în localitățile Bradu, Corbi, Dâmbovicioara, Dârmănești, Suseni din județul Argeș, în care incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

(3) Măsurile prevăzute la alin.(1) și (2) se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, în conformitate cu prevederile H.G.nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, anexa 3, art.6, punctul 3.

(4) Este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc în localitățile Bradu, Corbi, Dâmbovicioara, Dârmănești, Suseni din județul Argeș, în care incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

(5) Sunt interzise activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în localitățile Bradu, Corbi, Dâmbovicioara, Dârmănești, Suseni din județul Argeș, în care incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

(6) Măsurile prevăzute la alin.(1) – (5) intră în vigoare începând cu data de 20.03.2021, ora 00.00 pentru o perioadă de 14 zile. Art.2. (1) Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu excepţia celor prevăzute la Art.1 alin.(3), cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare. (2) În contextul prevederilor H.G. nr.293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pe teritoriul județului Argeș se menține suspendarea activității târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor, definite potrivit art.7 alin.(1) din H.G.nr.348/2004. (3) Se permite organizarea și desfășurarea activității piețelor agroalimentare și a piețelor volante, cu respectarea măsurilor de combatere și prevenire a efectelor pandemiei de COVID-19 prevăzute în Ordinul comun nr.335/4225/2078/ 1730/2020 pentru aprobarea Regulamentului privind desfăşurarea activităţii pieţelor agroalimentare, inclusiv a pieţelor volante în perioada stării de alertă ; în calitate de organizatori ai piețelor, autoritățile administrației publice locale sunt direct răspunzătoare de implementarea și respectarea de către populație și utilizatorii structurilor de vânzare a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legislației în vigoare (obligatoriu păstrarea distanțării fizice, purtarea măștii de protecție, respectarea condițiilor de igienă etc.) sub sancțiunea închiderii acestor piețe.

CITESTE SI Șapte localități din Argeș se află în scenariul roșu! Printre ele și Mioveni

CITESTE SI Record de infectări Covid-19! Argeșul a trecut la scenariul galben

CITESTE SI COVID-19, Argeș: 16 noi cazuri confirmate la elevi, în ultimele 24 ore

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii