Web Analytics

Circ cu prelungire în cazul concursului de manager la Spitalul Câmpulung

de | 6.06.2019 13:33 | Dezvăluiri

# Comisia de contestaţii a hotărât că nu poate hotărî

Punct final în epopeea desemnării, prin concurs, a noului manager al Spitalului Câmpulung. Luni, 3 iunie, Consiliul de Administraţie a certificat preluarea funcţiei de către cel care fusese desemnat câştigător şi după susţinerea probelor, economistul Nicolaie Alexe. Dar până la acel ultim moment, circul început luna trecută cu schimbări de comisii şi depuneri de contestaţii şi-a consumat o altă reprezentaţie.
Rămăsesem data trecută la momentul în care, după susţinerea probelor din cadrul concursului pentru funcţia de manager al Spitalului Municipal Câmpulung, câştigător fusese desemnat Nicolaie Alexe, om chiar din cadrul unităţii medicale, iar contracandidaţii Mihai Ionuţ Bălan şi Pavel Mugurel Schiaucu primiseră decizia „respins”. Pe 23 mai se întâmpla asta, pentru ca, în termenul legal, să intervină contestaţiile. Lunea trecută, Consiliul de Administraţie al Spitalului s-a întrunit şi a decis că termenul de soluţionare a contestaţiilor este 3 iunie, ora 15.00. Zis şi nefăcut, fiindcă în prima zi a acestei săptămâni s-au adunat la masă cei care au format comisia de soluţionare a contestaţiilor, s-au uitat la ceas şi au constatat că nu s-a ţinut cont de fusul orar. Adică, citez, „în urma solicitării informaţiilor cu privire la data şi ora afişării rezultatelor la evaluarea proiectului de management, cât şi a termenului de depunere a contestaţiilor, există o neconcordanţă între Regulamentul de concurs şi anunţul de organizare a concursului”. Asta de parcă ar fi venit cineva din afară să organizeze circul în sediul administrativ al spitalului! Iar cum comisia nu s-a lămurit cât a fost şi cât este ora sau câte minute are o oră, s-a decis că însăşi comisia nu s-a întrunit în termenul legal în componenţa stabilită de regulament. Este adevărat că la confuzie a contribuit şi faptul că informaticianul care putea să ofere amănunte despre ora şi data postărilor de rezultate şi înregistrării de contestaţii se afla în… concediu.
Aşadar, comisia de soluţionare a contestaţiilor nu a soluţionat nimic, a hotărât că nu poate lua o hotărâre şi a pasat problema la masa Consiliului de Administraţie al Spitalului. Iar CA-ul a pus piciorul în prag şi a decis: Alexe a fost, Alexe este, habemus manager! De acum înainte, cei nemulţumiţi se mai pot adresa doar instanţei. Dacă o vor face, fiindcă, în cazul lui Ionuţ Bălan, spre exemplu, cum acesta lucrează tot la spital, ar însemna să conteste decizia prin care i s-a numit un nou şef. Adică să-şi sape şeful! Iar şefulului mereu i-a plăcut să facă ordine în spital, chiar dinainte de a deveni şef!
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii