Web Analytics
scris joi, 02.01.2025

Ciorbă de burtă chiar și cu 14 aditivi alimentari

InfoCons a realizat un studiu pe ciorbe de burtă cu privire la ingredientele și valorile nutriționale ce se comercializează în restaurante .

Ciorbă de burtă chiar și cu 14 aditivi alimentari

Conform datelor existente în meniurile fizice din restaurantele ce au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online produsele situația este următoarea :

Gramajul pe porţie de ciorbă de burtă variază între 100 şi 571 de grame.

– Valoarea calorică raportată la 100 grame este cuprinsă între 24 kcal și 285 kcal , media fiind de 135 kcal 

– Cantitate de sare raportată la 100 de grame de ciorbă de burtă variază între 0.1 grame – 5.54 grame

– Cantitate de zahăr raportată la 100 de grame de ciorbă de burtă variază între 0.45 grame – 2.96 grame

– Numărul de aditivi alimentari variază între 0 – 14 , însă media numericului de aditivi alimentari ( E-uri ) este de 5

– Aditivi frecvent întâlniți: acid ascorbic (E300), dioxid de sulf (E220), lactat de sodiu (E325), acetati de sodiu (E262), difosfati (E450), trifosfati (E451), polifosfati (E452), nitrit de sodiu (E250), acid acetic (E260), caramel (E150a), acid sorbic (E200), propionat de calciu (E282), zaharina (E954), amidon modificat (E1422), monoglutamat de sodiu (E624), guanilat disodic (E627), inozinat disodic (E631), extract de rozmarin (E392), curcuma (E100), iodat de potasiu, ferocianura de potasiu (E536), acid citric (E330), metabisulfit de sodiu (E223), guma xantan (E415), difosfat de potasiu (E450), tartrat de potasiu (E336), monogliceride (E471), guma guar (E410), dextroza, guma carruba (E410), lecitine (E322), ribonucleotide disodice (E635)

Citește și:

Pentru a idenitifica și a explicita descrierea aditivilor poate fi utilizată secțiunea de dicționar din cadrul Aplicației InfoCons .Studiul s-a efectuat pe un număr de 65 de preparate

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită