Web Analytics
scris sâmbătă, 13.07.2024

Ciolacu: O să cer demisia conducerii AMEPIP

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că va solicita demisia conducerii Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), în cazul în care Comisia Europeană consideră că este necesar, iar procedura va fi reluată.

Ciolacu: O să cer demisia conducerii AMEPIP

        Premierul a fost întrebat dacă ia în calcul să îi demită pe membrii conducerii AMEPIP, după ce Comisia Europeană a transmis Guvernului o serie de critici cu privire la felul în care au fost făcute numirile la şefia agenţiei.

        ‘Noi avem nişte reforme de dus la îndeplinire. Aceste reforme sunt în cererea de plată numărul 3. Am făcut procedurile pe legislaţia românească, dânşii au constatat că există la aceste proceduri anumite incompatibilităţi, din punctul dânşilor de vedere. Astăzi, la Bruxelles sunt secretarul general al Guvernului, ministrul Transporturilor şi ministrul Energiei. O să aibă o discuţie aplicată cu tehnicul Comisiei, cu fiecare companie şi punct în parte. Am discutat cu colegii mei după primele întâlniri. La AMEPIP au foarte multe Comisia de reproşat, nu că s-a încălcat legea, că procedura, din punctul lor de vedere, nu a fost transparentă, cum este în celelalte ţări. Eu, prim-ministrul României, voi cere în primul rând demisia celor care au urmat procedura legală, dar noi mai avem de implementat şi reformele pentru OECD, acolo sunt anumite modificări la legislaţie să nu se mai întâmple acest lucru’, a spus premierul la Palatul Parlamentului.

Citește și: Statul Paralel a operat şi în Argeş. Patronul „Metabet” confirmă că a fost presat în celulă ca să-şi vândă afacerea

        El a adăugat că în şedinţa de guvern se vor face modificările necesare în legislaţie pentru a nu se mai întâmpla acelaşi lucru şi la alte numiri şi astfel va fi închisă şi ţinta din OECD şi jalonul din cererea de pată numărul 3.

        ‘O să vorbesc cu cei care au câştigat pe procedura de 109 (OUG nr.109/2011 – n.r.) în acest moment să îşi dea demisia şi să refacem această procedură, dacă la concluzia aceasta a ajuns Comisia’, a mai spus Marcel Ciolacu. AGERPRES

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită