Web Analytics
scris vineri, 18.10.2024

Ciolacu: Anul acesta România va intra în Schengen terestru

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, seara, la România TV, că ”anul acesta România va intra în Schengen terestru”. ”Am mai multe informații. Nu aș vrea să intru mai mult în detalii. Atât eu cât și ministrul de interne și externe am avut un dialog cu partenerii noștri din UE”, a mai spus Ciolacu.

Ciolacu: Anul acesta România va intra în Schengen terestru

Citește și: Eduard Novak: Contabila de la FRC, premiată cu mai mulți bani decât David Popovici după JO

Ministrul de interne din Austria, Gerhard Karner, a declarat, săptămâna trecută, înaintea unei reuniuni cu omologii săi din UE, că nu a sosit încă momentul pentru admiterea deplină a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, dar există motive de optimism prudent.

„Suntem pe drumul cel bun, dar nu la capătul drumului”, a declarat Gerhard Karner, citat de Kurier.

Austria blochează în prezent admiterea deplină a Bulgariei şi a României, care de la sfârşitul lunii martie sunt membre ale „Air Schengen”. Controalele la frontierele aeriene şi maritime au fost astfel eliminate, dar nu şi cele terestre, considerate cele mai importante.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...