Web Analytics
scris luni, 07.10.2024

Cine este Herbert Kickl, liderul partidului de extremă dreapta FPÖ, câștigătorul alegerilor generale din Austria

Pentru prima dată în ultimii 80 de ani, Partidul Libertății (FPÖ), de extremă dreapta, s-a aflat pe primul loc la alegerile legislative din Austria. Liderul său, radicalul Herbert Kickl, este cunoscut ca fiind un politician antisistem, anti-UE, antimigranți și antivaccin, relatează agenția Reuters și publicația franceză Le Point.

Cine este Herbert Kickl, liderul partidului de extremă dreapta FPÖ, câștigătorul alegerilor generale din Austria

Citește și: Geoană, acuzații grave: „Vor încerca să fraudeze alegerile”

Herbert Kickl s-a prezentat drept viitorul „Volkskanzler”, sau cancelarul poporului, un termen folosit și de naziști pentru Adolf Hitler, ceea ce nu pare să-l deranjeze pe liderul FPÖ. În 2010, Kickl s-a opus considerării Waffen-SS-ul lui Hitler drept „vinovatul colectiv” pentru crime de război. Primul lider al FPO în 1955 fusese un ofițer superior SS și un ministru nazist. Kickl și FPO se opun sancțiunilor împotriva Rusiei din cauza invadării Ucrainei, declarând că aceasta încalcă neutralitatea Austriei.
Kickl a promovat teoriile conspirației, susținând că ivermectina, un medicament antiparazitar pentru câini, este eficient împotriva COVID-19.

Citește și: BEC a respins a doua candidatură a Dianei Șoșoacă

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...