Web Analytics

Cine şi ce are de ascuns? Concursul câştigat de senatoarea Stocheci, şters de pe site-ul Spitalului Judeţean Argeş

de | 28.02.2019 14:04 | Dezvăluiri

# După ce a câștigat un loc de medic gastroenterolog, senatoarea și-a suspendat postul pe doi ani, până la terminarea mandatului de parlamentar

Transparența ar trebui să fie literă de lege în relația jurnalist – instituții publice. În practică însă, subiecte controversate, care interesează opinia publică, rămân nelămurite din cauza… lipsei transparenței. Acesta este și cazul unui concurs pentru ocuparea postului de medic gastroenterolog la Spitalul Județean de Urgență Argeș, care a stârnit semne de întrebare. Concursul a avut loc pe 18 octombrie anul trecut și a fost câștigat de senatoarea Cristina Stocheci, care a cerut să-i fie suspendat postul “timp de doi ani, până la terminarea mandatului de parlamentar”, informație confirmată de purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Andreea Vasile. În condițiile în care țara duce lipsă acută de medici, decizia Cristinei Stocheci de a-și ține locul ocupat până își termină activitatea parlamentară nu pare deloc în acord cu nevoile populației.

Zero transparență. Senatoarea nu mai răspunde la telefon, la fel și managerul Spitalului Județean

Jurnalul de Argeș a cerut să afle în ce condiții s-a desfășurat concursul de la Spitalul Județean și de ce Cristina Stocheci și-a suspendat postul de medic specialist gastroenterolog. Nu am reușit să luăm legătura nici cu senatoarea Cristina Stocheci, și nici cu managerul Spitalului Județean Argeș, Adriana Molfea, pentru că nu ne-au răspuns la telefon. Dacă aceste informații nu ne-au putut fi oferite telefonic de cele două, am întocmit o cerere în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, pentru informarea corectă și completă a cititorilor. Până la închiderea ediției, nu am primit răspunsurile cerute.
Interesant este și următorul amănunt: concursul pentru ocuparea funcției cu pricina nu se regăsește pe site-ul spitalului, astfel că nu știm dacă au mai existat contracandidați și nici ce notă a obținut senatoarea Stocheci. Din surse oficiale am aflat că, la momentul desfășurării concursului, acesta era postat pe site, dar ulterior a fost șters pentru că există o limită de afișări.
Nu știm dacă se obstrucționează în mod voit accesul facil și rapid la informațiile de interes public și ne-am dori să credem că la Spitalul Județean Argeș mai există transparență. Cert este că deocamdată secretomania, în acest caz, mărește suspiciunile vizavi de concursul dat și de postul obținut de senatoarea PSD Cristina Stocheci.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii