Web Analytics
scris marți, 10.09.2024

Cine a câștigat Masterclass-ul internațional de dirijat orchestră de la Filarmonica Pitești

Cine a câștigat Masterclass-ul internațional de dirijat orchestră de la Filarmonica Pitești

În perioada 1 – 7 septembrie, Filarmonica Pitești și Asociația „Suonarte” au desfășurat „Romania 2 st International Conducting Masterclass & Competition with Maestro Michalis Economou”.

Cursul s-a finalizat cu două concerte simfonice susținute vineri, 6 septembrie și sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești și corul Novis Pitești, soliști, Adelina Cociobanu (mezzosoprană), Ana Stănescu (soprană), Marius Turtoi (tenor) și Ștefan Lamatic (bas) au urcat pe scenă cei 14 cursanți.

Aceștia au fost din Italia, Turcia, Ucraina, Grecia, Polonia, Cipru, Malaezia, Coreea de Sud și România.

Citește și 10 Septembrie 1868: S-a pus piatra de temelie a Gării de Nord, în prezența lui Carol I, pe un loc ales de domnitor

Programul concertelor a fost: W. A. Mozart – „Requiem în Re minor”, G. Mahler – Adagietto din „Simfonia a V- a” și S. Barber – „Adagio pentru orchestră de coarde”.

La final, câștigător a fost desemnat italianul Matteo Piccininni, cel care va dirija Orchestra Simfonică a Filarmonicii Pitești în cea de-a 18-a stagiune.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...