Web Analytics
scris marți, 04.03.2025

Cinci grupări din Argeș fabricau permise de conducere

Cinci grupări din Argeș fabricau permise de conducere

Cinci grupări infracționale, formate din vecini, rude și prieteni, au creat un adevărat sistem prin care emiteau, încă din 2020, acte și permise false cetățenilor români și străini.

Marți, 4 martie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii DIICOT Pitești au făcut 95 de percheziții în Argeș, Vâlcea, Dâmbovița, Vrancea, Olt, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Mureș, Hunedoara, Maramureș, Prahova și municipiul București.

Peste 50 de persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul DIICOT Pitești.

Se fac cercetări privind constituirea unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale, fals informatic, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, fals privind identitatea, fals în declarații și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citește și Pedepse cu închisoarea mai mari pentru șoferii drogați

„Din materialul probator administrat a rezultat că, începând cu anul 2020, s-ar fi constituit și ar fi acționat, în judetul Argeș, 5 grupări de criminalitate organizată, de tip piramidal (structurate pe baza unor relații de rudenie, vecinătate sau prietenie), specializate în contrafacerea permiselor de conducere și a documentelor de identitate, scopul fiind obținerea într-un timp scurt de beneficii materiale consistente.

Membrii grupurilor infracționale organizate ar fi înlesnit pentru cetățeni români și străini obținerea contra-cost a unor permise de conducere false, precum și acte de identitate care ar fi atestat, în mod nereal, că persoanele în cauză ar fi avut domiciliu sau reședința pe teritoriul respectivelor state.

Sub coordonarea liderilor, persoanele cercetate din eșaloanele inferioare ar fi identificat persoane interesate să obțină documente false (cărți de identitate și permise de conducere) și ar fi colectat sumele de bani primite de la acestea, pe care ulterior le-ar fi predat liderilor, primind un procent din încasări.

Interacțiunea între membrii grupărilor de criminalitate organizată și „clienți” s-ar fi realizat prin intermediul unor rețele de socializare și servicii de mesagerie online”, a transmis IPJ Argeș.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate aflate în subordinea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și jandarmilor din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

De la Crin, la cer senin…

La PSD Argeș, se schimbă obiceiurile de consum în materie de insucces. Înfrângerea a devenit pretext motivațional. Nu e rușine, ci, dimpotrivă,...

Din ediția tipărită

Blocaje la Kaufland Câmpulung

Nu a trecut un an de când se căuta director pentru Kaufland Câmpulung și s-au ițit provocări diverse. Mai ales că nu a scăzut nici afluența celor...

Câmpulungul fără cap(ete)

Plecarea Elenei Lasconi la războiul contra sistemului a lăsat Câmpulungul pe mâinile acoliților care luni de zile au trebuit să se lupte pe plan...

Surplus de taxiuri la Câmpulung

De peste două decenii se chinuie administrația din Câmpulung să adapteze numărul autorizațiilor taxi atribuite în vederea efectuării acestui tip de...