Web Analytics
scris sâmbătă, 29.06.2024

Cinci copii au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci culese din pădure

Cinci copii și un adult din Botoșani au fost transportați de urgență la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci otrăvitoare culese din pădure. Imediat după ce au luat masa, aceştia au început să se simtă tot mai rău, aşa că au sunat la 112. Mai multe ambulanţe au ajuns de urgenţă la casa acestora, iar cei şase au fost transportaţi la spital. Copiii au rămas în grija medicilor. Deși starea lor este stabilă acum, medicii avertizează populația să fie foarte atentă la ciupercile pe care le consumă.

Cinci copii au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci culese din pădure

Cei cinci copii, cu vârste între 3 și 16 ani, au ajuns la spital cu simptome severe de intoxicație, după ce au mâncat ciuperci culese împreuna cu părinţii lor. Familia culege frecvent ciuperci, dar de data aceasta o ciupercă toxică s-a strecurat printre cele comestibile. Vecinii spun că au mai fost cazuri de intoxicații cu ciuperci otrăvitoare.

Citește și: Fostul episcop al Hușilor şi fostul arhimandrit Sebastian Jitaru, condamnați la închisoare pentru viol şi agresiuni sexuale

Medicii avertizează populația să fie foarte atentă la ciupercile pe care le culeg din pădure sau le cumpără de la alte persoane. În România există peste 200 de specii de ciuperci otrăvitoare din cele peste 4.000 de specii cunoscute, însă numărul acestora crește anual din cauza mutațiilor genetice. Specialiştii ne avertizează, ca în cazul oricărei intoxicaţii, intervenţia cât mai rapidă a medicilor este esenţială pentru salvarea vieţii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită