Web Analytics
scris luni, 23.09.2024

Chinezii au cumpărat pachetul majoritar la Leoni

O companie chineză a cumpărat pachetul majoritar al producătorului german de cabluri auto Leoni, care are mai multe unități de producție în România, printre care și la Pitești.

Chinezii au cumpărat pachetul majoritar la Leoni

Antreprenorul austriac Stefan Pierer și LUXSHARE din China au convenit ca LUXSHARE să achiziționeze un pachet de 50,1% din LEONI AG, care anterior era deținută integral de Pierer. „A avea LUXSHARE ca partener strategic puternic va crește competitivitatea LEONI pe toate fronturile – de la extinderea portofoliului și accesul la piață până la capabilități tehnologice și producție”, a declarat Klaus Rinnerberger, CEO LEONI AG.

Citeste și Piteşti. Trei agenţi de pază prinşi băuţi în post, iar altul dormea

Cu această achiziție, compania chineză Luxshare, specializată în producția de conectori și electronică auto, va avea acces la o piață nouă, prin intermediul clienților Leoni.

Leoni are activități în România începând din 2000, având aproximativ 12.000 de angajați în 2024. Compania are unități de producție la Arad, în Bistrița și la Pitești.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...