Web Analytics

Chestorul Berechet, direct afectat de trei blocuri ce se vor construi lângă casa sa

de | 21.02.2019 14:07 | Dezvăluiri

# Nicolae Berechet: ”Este o batjocură să ridici blocuri de 7-8 etaje într-o zonă în care regimul de înălţime este mult mai mic”. # Un dezvoltator imobiliar, aceeași familie Rădulescu implicată și în proiectul atacat în instanță din str. Căpitan Cuțui, vrea să ridice 3 blocuri lângă sediul SRI Argeș, iar zeci de locatari din zonă, inclusiv chestorul Berechet sunt revoltați

Jurnalul de Argeș continuă campania declanșată acum mai bine de un an legat de haosul imobiliar din Pitești și de faptul că în municipiu să construiesc pe bandă rulantă zeci de blocuri fără niciun fel de preocupare pentru riverani, pentru regimul de înălțime ori legat de creșterea mare a traficului. Un nou caz cu probleme l-am descoperit chiar în centrul Piteștiului, lângă sediul SRI Argeș de pe strada Victoriei, acolo unde un dezvoltator imobiliar vrea să ridice nu mai puțin de trei blocuri pe un teren relativ mic. Este vorba de complexul Maia Residence Victoriei, dezvoltat de către familia Rădulescu, aceeași care a dezvoltat mai multe ansambluri rezidențiale în ultimii ani în Pitești și în toată țara și care are în lucru și alte proiecte, inclusiv controversatul proiect imobiliar din strada Căpitan Cuțui, lângă unitatea militară cu profil chimic și lângă un depozit de muniție.
Pe hârtie, firma care va face cele trei blocuri – Maia Victoriei Residence SRL – îl are drept administrator pe Ion Rădulescu, tatăl fraților Cosmin și Bogdan Rădulescu, asociat unic la firmă fiind o altă… firmă – Maia Residence Invest SRL. Iar la această firmă administrator este tot Ion Rădulescu, acesta deținând și 90% dintre acțiunile firmei. Nu este prima oară când frații Rădulescu își bagă părinții în față, același lucru întâmplându-se și cu controversatul bloc ridicat pe strada Crinului, într-o zonă declarată sit istoric. Cu toate astea, Primăria Pitești le-a aprobat atunci construcția…
Iar o asemenea investiție precum cea de pe strada Victoriei (repetăm, chiar lângă sediul SRI și al Poliției Județene) ar duce și la un trafic rutier infernal prin crearea a zeci și zeci de locuri de parcare noi pentru viitorii locatari. Unul dintre blocurile din complexul Maia Residence Victoriei este aproape gata și are regimul de înălțime P+5. Conform proiectului, celelalte blocuri ar urma să aibă regimul de înălțime P+6.
Printre cei afectați de viitoarele blocuri se numără, alături de zeci de persoane ce locuiesc în zonă, și chestorul Nicolae Berechet, fost secretar de stat în MAI și fost șef al Poliției Române, care are o vilă pe str. Intrarea I.C Brătianu, chiar în spatele blocurilor aferente proiectului Maia.

„Va fi o problemă mare”

Jurnalul de Argeș a stat de vorbă cu chestorul Nicolae Berechet. „Problema este că pe acel terenaș, pentru că acolo este un teren mic, și nu un teren mare, se vor construi încă trei blocuri. Noi, care locuim de mulți ani în zonă, nu avem nimic împotriva dezvoltatorilor și investitorilor. Însă dorim să se respecte regimul de înălțime și aici este o mare problemă pe care nu știm cum o va gestiona Primăria Pitești. Este o batjocură să ridici blocuri de 7-8 etaje acolo unde regimul de înălțime este mult mai mic, este o batjocură la adresa stilului constructiv de până acum din acea zonă. Sunt zeci de riverani afectați. Dacă este așa cum se discută, că se vor face blocuri de înălțimi amețitoare și foarte profitabile, atunci va fi o problemă mare. Noi sperăm să triumfe rațiunea și bunul-simț în tot ceea ce face Primăria Pitești”, spune chestorul Nicolae Berechet.

„Primăria Pitești ar trebui să aibă reacție”

Tot chestorul Nicolae Berechet ne-a mai declarat, legat de viitoarele blocuri de lângă sediul SRI Argeș: ”Ne îngrijorează și modul în care se va rezolva problema parcării locatarilor de la viitoarele trei blocuri, pentru că suntem deja într-o zonă foarte înghesuită. Am făcut demersuri pentru a fi acces doar pentru riverani în zona în care locuim, o intrare fără trotuar, o intrare ce se înfundă în gardul Poliției Argeș și unde este o stare iminentă de pericol din cauza traficului mare, însă Primăria Pitești ne-a refuzat cererea. Sperăm ca, până la urmă, Primăria Pitești să aibă reacție, ar trebui să aibă reacție. Nouă ne-a spus că nu se poate să fie acces doar pentru riverani, în timp ce în alte zone s-a putut, cum ar fi de exemplu în zona Filarmonicii Pitești”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Ce reactie sa aiba Primaria Pitesti. ?
    Nu Primaria Pitesti le -a dat aprobare?
    Stie cineva vreun caz in care a Primaria Pitesti sa aiba réactie ,.?,mai ales ça sint vinovati?
    Stie cineva vreun caz cind un factor de decizie din municipiul Pitesti a fost sanctionat pentru nereguli, neimplicare , ilegalitati comise de cei din conducerea….?

  2. Avertisment ! Un proiect imobiliar se pregateste a fi pornit in primavara pe Strada Garlei. Daca proprietarul si constructorul vor incerca sa construiasca altceva mai inalt decat P+2 cum este zona in PUZ va fi actionat in judecata de toti riveranii !