Web Analytics
scris miercuri, 04.09.2024

CFR Călători: Elevii beneficiază de gratuitate la transportul cu trenul pe baza vizei de anul trecut până la 30 septembrie

CFR Călători precizează că elevii beneficiază de gratuitate pe baza vizei pentru anul şcolar trecut până la 30 septembrie, inclusiv. Din 1 octombrie, facilităţile la călătoria cu trenul se vor acorda doar pe baza documentelor vizate pentru anul şcolar 2024/2025. Pentru elevii din anii terminali, facilităţile se acordă pe baza vizei vechi doar până în 9 septembrie.

CFR Călători: Elevii beneficiază de gratuitate la transportul cu trenul pe baza vizei de anul trecut până la 30 septembrie

Citește și: Limită pentru șoferi. Amendă dacă parchezi 7 zile în același loc

Potrivit CFR Călători, pentru facilitarea călătoriei cu trenul spre/dinspre localitatea în care învaţă, elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază, pe tot parcursul anului calendaristic, în baza carnetului/legitimaţiei de elev cu viza pentru anul şcolar în curs sau a adeverinţei şcolare valabilă pentru anul şcolar în curs, de:

– bilete de călătorie gratuite în trafic intern, la toate categoriile de trenuri (R, IR, IC), clasa a 2-a, şi tarif de rezervare gratuit pentru călătoria cu trenurile cu regim de rezervare;

– abonamente de călătorie lunare cu număr nelimitat de călătorii gratuite, clasa a 2-a, la toate categoriile de trenuri.

Astfel, pentru călătoria la clasă superioară sau la vagoanele de dormit şi cuşetă, elevii vor achita integral diferenţele tarifare şi tariful de rezervare.

”Conform prevederilor legislative în vigoare, acordarea facilităţii de gratuitate în baza vizei anului şcolar 2023/2024 se poate face numai pentru călătoriile care se efectuează până la data de 30.09.2024 inclusiv”, arată CFR Călători.

Excepţie fac elevii care au înscris pe carnet “an terminal” şi care nu mai beneficiază de această facilitate începând din 9 septembrie.

De la 1 octombrie, facilităţile acordate elevilor la călătoria cu trenul se vor acorda numai în baza documentelor vizate pentru anul şcolar 2024/2025.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...