Web Analytics

Cetățean chinez, depistat la muncă ilegală în Argeș. 10 000 lei, amendă pentru angajator

de | 8.06.2019 15:05 | Actualitate

În timpul unei acțiuni de prevenire și combatere a muncii ilegale a străinilor, poliţiştii de imigrări din Argeş au depistat un tânăr din China care desfășura activități lucrative fără forme legale. Mai exact, acesta nu deținea aviz de muncă și nu avea încheiat contract de muncă în formă scrisă. Totuși, s- a stabilit că străinul a intrat legal în țara noastră, în baza unei vize de lungă ședere, în scop de muncă, dar pentru a desfășura activități lucrative la un alt angajator.

Tânărul, în vârstă de 28 de ani, a fost obligat prin decizie de returnare să părăsească teritoriul României în termen de 30 zile, pentru că nu a respectat scopul declarat, iar noul angajator a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10 000 lei, pentru că nu a solicitat un nou aviz de muncă.

,,Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări Argeș din bld. Republicii, bl. E3c, Mezanin 2, la numărul de telefon :0248 222 328, e -mail ag.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa: www.portaligi.mai.gov.ro”, transmite Inspectoratul General pentru Imigrări.

Foto descriptiv

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii