Web Analytics

Ceremonie de repatriere din Afganistan a primului detașament comandat de o femeie

de | 13.02.2017 10:29 | Actualitate

armata romanaMarți, 14 februarie, începând cu ora 10.00, la sediul Batalionului 265 Poliţie Militară „Tudor Vladimirescu”, se va desfăşura ceremonia de repatriere din teatrul de operaţii Afganistan a Detaşamentului International Military Police (IMP) şi a Detaşamentului Army Institutional Advisory Team (AIAT), care au participat la misiunea „Resolute Support”.

Ceremonia, planificată inițial pentru data de 9 februarie, a fost replanificată ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, care nu au permis efectuarea zborului în intervalul de timp programat inițial.

Militarii Detaşamentului AIAT au avut misiuni de consiliere a comandanţilor şi personalului din principalele instituţii de învăţământ militar şi centre de instruire ale armatei afgane, iar cei din Detaşamentul IMP au asigurat menţinerea unui climat de ordine şi securitate în baza militară din Bagram.

Detaşamentul IMP, rotaţia a IV-a, este primul detaşament românesc dislocat într-un teatru de operaţii comandat de o femeie-militar, locotenentul Mirela Ivaşcu.

M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii